Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bränditutkimus selvitti: Tampereen ammattikorkeakoulu on mielikuvaykkönen – "Puskaradio toimii"

25-vuotias Tampereen ammattikorkeakoulu on maineeltaan Suomen paras ammattikorkeakoulu. Asian selvitti valtakunnallinen korkeakoulujen bränditutkimus, joka tehtiin helmikuussa 2021. Siihen osallistui yhteensä noin 4000 vastaajaa. Tutkimuksen tulokset on jaettu kahteen osaan vastaajien iän mukaan: alle 25-vuotiaat ja 25–64-vuotiaat.

Tampereen ammattikorkeakoulu on Suomen kiinnostavin ammattikorkeakoulu tutkimuksen molemmissa vastaajaryhmissä. Myös kokonaisarvosana (asteikolla 4–10) on ammattikorkeakoulujen paras: nuorempi vastaajaryhmä antaa arvosanaksi 8,1 ja vanhempi vastaajaryhmä 7,9.

Brändiväittämien kautta oppilaitos näyttäytyy ykkös- tai kakkossijalla koulutusalojen kiinnostavuudessa, tasokkaalla opetuksella, hyvällä maineella ja työmarkkinoiden arvostamilla tutkinnoilla. Varsinkin nuorempi vastaajaryhmä nostaa koulun ykköseksi kansainvälisten mahdollisuuksien tarjoajana.

Ensimmäistä kertaa tutkimushistoriassa näkyvyys mediassa ja sosiaalisessa mediassa noteerataan myönteisesti, kolmen kärkeen, nuorempien vastaajien keskuudessa.

– Mielikuva on siitä arvokas ja samalla armoton mittari, että se on aina oikea. Mielikuva syntyy siitä, mitä ihminen on kokenut, kuullut ja nähnyt, sanoo viestintäpäällikkö Leena Stenman tiedotteessa.

– TAMK saa hyvät arviot kautta linjan, kaikkialta Suomesta ja vuodesta toiseen. Mielestäni se kertoo siitä, että ammatillisena korkeakouluttajana TAMK pystyy mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin ja odotuksiin, perustekeminen on erinomaisella tasolla, ja ihmiset myös puhuvat siitä. Puskaradio toimii, Stenman jatkaa.