Bränditutkimus selvitti: Tampereen ammattikorkeakoulu on mielikuvaykkönen – "Puskaradio toimii"

Tampereen Ammattikorkeakoulu on Suomen ykkönen, selviää bränditutkimuksesta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

25-vuotias Tampereen ammattikorkeakoulu on maineeltaan Suomen paras ammattikorkeakoulu. Asian selvitti valtakunnallinen korkeakoulujen bränditutkimus, joka tehtiin helmikuussa 2021. Siihen osallistui yhteensä noin 4000 vastaajaa. Tutkimuksen tulokset on jaettu kahteen osaan vastaajien iän mukaan: alle 25-vuotiaat ja 25–64-vuotiaat.

Tampereen ammattikorkeakoulu on Suomen kiinnostavin ammattikorkeakoulu tutkimuksen molemmissa vastaajaryhmissä. Myös kokonaisarvosana (asteikolla 4–10) on ammattikorkeakoulujen paras: nuorempi vastaajaryhmä antaa arvosanaksi 8,1 ja vanhempi vastaajaryhmä 7,9.

Brändiväittämien kautta oppilaitos näyttäytyy ykkös- tai kakkossijalla koulutusalojen kiinnostavuudessa, tasokkaalla opetuksella, hyvällä maineella ja työmarkkinoiden arvostamilla tutkinnoilla. Varsinkin nuorempi vastaajaryhmä nostaa koulun ykköseksi kansainvälisten mahdollisuuksien tarjoajana.

Ensimmäistä kertaa tutkimushistoriassa näkyvyys mediassa ja sosiaalisessa mediassa noteerataan myönteisesti, kolmen kärkeen, nuorempien vastaajien keskuudessa.

– Mielikuva on siitä arvokas ja samalla armoton mittari, että se on aina oikea. Mielikuva syntyy siitä, mitä ihminen on kokenut, kuullut ja nähnyt, sanoo viestintäpäällikkö Leena Stenman tiedotteessa.

– TAMK saa hyvät arviot kautta linjan, kaikkialta Suomesta ja vuodesta toiseen. Mielestäni se kertoo siitä, että ammatillisena korkeakouluttajana TAMK pystyy mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin ja odotuksiin, perustekeminen on erinomaisella tasolla, ja ihmiset myös puhuvat siitä. Puskaradio toimii, Stenman jatkaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut