Nokialla aloitetaan ensi viikolla 60 vuotta täyttäneiden koronarokotukset – rokotustietojen siirtymisessä on viivettä

Koronamaski-kuvituskuvia tammikuulta 2021. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Nokialla aloitetaan ensi viikolla perusterveiden 60 vuotta täyttäneiden koronarokottaminen. He voivat varata rokotusaikoja tiistaista 4. toukokuuta kello 8 alkaen. Lisäksi jatketaan riskiryhmien rokotuksia. Meneillään ovat myös ikäihmisten tehosterokotukset.

Nokialaisten koronarokottaminen edistyy samassa tahdissa muun Pirkanmaan kanssa. Rokotustietojen siirtymisessä potilastietojärjestelmästä THL:n rokoterekisteriin on tekninen häiriö, minkä vuoksi Nokian rokotustahti näyttää tilastoissa muita kuntia hitaammalta.

Rokotukset ovat kaupungin tiedotteen mukaan kuitenkin edenneet hyvin, ja 60 vuotta täyttäneiden nokialaisten rokottaminen alkaa vapun jälkeen.

– Rokotustietojen siirtymisen ongelma havaittiin viime viikolla. Häiriön syytä selvitetään ja se pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian. Nokialaisten ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan rokotustahdista, sillä rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita tänne saadaan, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Nokian terveyspalveluissa on rokotettu kertaalleen noin 27 prosenttia kaikista 16 vuotta täyttäneistä nokialaisista. Luvussa eivät ole mukana kaupungin työterveyshuollon rokotukset ja muilla paikkakunnilla rokotetut nokialaiset.

Kuluvalla viikolla Nokialla annetaan koronarokotuksia 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 16–64 -vuotiaille. Ajanvaraus uusin rokotusaikoihin avautuu heille tiistaina kello 8.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut