Nokialla paloi sunnuntaina tehdasrakennuksessa, päiväkodissa ja koulun pihalla – poliisi epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi

Kuvituskuva Joonas Alanne

Riina Haapala

Nokialla syttyi sunnuntaina kolme tulipaloa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Henkilövahingoilta vältyttiin ja myös aineelliset vahingot jäivät poliisin mukaan melko pieniksi.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat hälytyksen ensimmäiselle palopaikalle kahden aikaan iltapäivällä Lintuniemenkadulle. Nokian tehdaskiinteistön kuorimon käytöstä poistetun kuljettimen lattia oli sytytetty tuleen. Pelastuslaitos sammutti alkavan palon. Poliisi tutkii asiaa vahingontekojan.

Seuraavasta palosta ilmoitettiin kello 20.10. Ruskeepäänkadulla olevan, käytöstä poistetun päiväkodin ilmastointikanavista tuli savua. Savua oli runsaasti, mutta liekkejä ei näkynyt. Rakennukseen oli murtauduttu rikkomalla ovi. Rakennuksessa oli useita palopesäkkeitä. Asiaa tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Kolmannen kerran pelastuslaitos ja poliisi hälytettiin Harjuniityn koululle kello 20.15. Kaksi koulun pihalla olevaa konttia paloi ilmiliekeissä. Konttien välissä oleva katos roskakoreineen tuhoutuivat palossa ja kontit kärsivät vaurioita. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Poliisi ei osaa ottaa tässä vaiheessa kantaa liittyvätkö palot kesällä 2020 tapahtuneiden tulipalojen sarjaan.

Tapahtumille ei ole silminnäkijöitä ja poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoistaan Nokian poliisiasemalle numeroon 0295 445 888 tai sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut