Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tekijä, motiivi ja tekopaikka selvillä... – Komisario Palmu pantiin pulloon

Komisario Palmu on pantu olueksi ja pulloon.

Teon motiivina on Tampereen Komediateatterin 30-vuotisjuhla, tekijänä tamperelainen Brewcats ja tekopaikkana Porissa sijaitseva Moose on the Loose -panimo.

– Haimme olutta, joka sopii hyvin Palmun maailmaan, mutta olisi raikas juotava esimerkiksi kesäteatteriesitysten väliajalla, kertoo Tampereen Komediateatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala.

– Golden Ale tuli ensimmäisenä mieleen. Emme halunneet tehdä voi perinteisiä lagereita tai pilsejä, lisää Brewcats-panimon Laura Weckström.

Niin kutsuttuna mustalaispanimona ilman omaan panimotilaa toimiva Brewcats valitsi oluen tekopaikaksi porilaisen Moose on the Loose -panimon.

– Olemme tehneet heidän kanssa ennenkin yhteistyötä, kertoo Weckström.

Hedelmäiseen Golden Aleen tuovat sitruksisuutta ja trooppisuutta Citra- ja Centennial-kuivahumalat. Alkoholipitoisuus on 4,9 prosenttia.

Olutta tehdään 1400 litran erä. Hanatuotetta saa vain Lapintien Sisko ja se veli -pubista. Pullotavaraa tulee myyntiin Tampereen Komediateatterin lisäksi Gastropub Tuulensuuhun sekä Lielahden, Linnainmaan, Pirkkalan ja Turtolan K-Citymarketeihin ja K-Market Mestariin ja Kissanmaalle.

– Tuskin riittää Komisario Palmun kantaesitykseen saakka, vaikka se rajoituksista paljon riippuukin, pohtii Sisko ja sen veljen ja Juhlatalon ravintoloiden ravintoloitsija Loretta Pietilä.

Tampereen Komediateatteri juhlistaa syksyllä 30-vuotista taivaltaan kantaesittämällä Mika Waltarin vuonna 1963 elokuvakäsikirjoitukseksi tekemän Levätkää rauhassa, komisario Palmu -tekstin. Kantaesitys on 14. syyskuuta.