Tekijä, motiivi ja tekopaikka selvillä... – Komisario Palmu pantiin pulloon

Komisario Palmu on pantu olueksi ja pulloon.

Teon motiivina on Tampereen Komediateatterin 30-vuotisjuhla, tekijänä tamperelainen Brewcats ja tekopaikkana Porissa sijaitseva Moose on the Loose -panimo.

– Haimme olutta, joka sopii hyvin Palmun maailmaan, mutta olisi raikas juotava esimerkiksi kesäteatteriesitysten väliajalla, kertoo Tampereen Komediateatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala.

– Golden Ale tuli ensimmäisenä mieleen. Emme halunneet tehdä voi perinteisiä lagereita tai pilsejä, lisää Brewcats-panimon Laura Weckström.

Niin kutsuttuna mustalaispanimona ilman omaan panimotilaa toimiva Brewcats valitsi oluen tekopaikaksi porilaisen Moose on the Loose -panimon.

– Olemme tehneet heidän kanssa ennenkin yhteistyötä, kertoo Weckström.

Hedelmäiseen Golden Aleen tuovat sitruksisuutta ja trooppisuutta Citra- ja Centennial-kuivahumalat. Alkoholipitoisuus on 4,9 prosenttia.

Olutta tehdään 1400 litran erä. Hanatuotetta saa vain Lapintien Sisko ja se veli -pubista. Pullotavaraa tulee myyntiin Tampereen Komediateatterin lisäksi Gastropub Tuulensuuhun sekä Lielahden, Linnainmaan, Pirkkalan ja Turtolan K-Citymarketeihin ja K-Market Mestariin ja Kissanmaalle.

– Tuskin riittää Komisario Palmun kantaesitykseen saakka, vaikka se rajoituksista paljon riippuukin, pohtii Sisko ja sen veljen ja Juhlatalon ravintoloiden ravintoloitsija Loretta Pietilä.

Tampereen Komediateatteri juhlistaa syksyllä 30-vuotista taivaltaan kantaesittämällä Mika Waltarin vuonna 1963 elokuvakäsikirjoitukseksi tekemän Levätkää rauhassa, komisario Palmu -tekstin. Kantaesitys on 14. syyskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut