Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Finnair kelpuuttaa pian todistuksen koronarokotuksesta maahan saapuvilta matkustajilta

Lentoyhtiö Finnair alkaa toukokuussa hyväksyä todistuksen koronarokotuksesta Suomeen tulevilta matkustajilta.

Finnair on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti edellyttänyt negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta maahan tulevilta matkustajiltaan.

Toukokuun 11. päivästä lähtien Finnair hyväksyy myös koronarokotetodistuksen rokotteen ensimmäisestä annoksesta testi- tai immuniteettitodistuksen sijaan. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotiailta matkustajilta.

Finnair kuitenkin suosittelee negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12-15 -vuotiaille matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan tuloprosesseja Helsinki-Vantaalla.

– Rokotteet ovat jo osoittaneet tehonsa koronapandemian torjunnassa, ja rokotetodistus on tulossa myös EU:n valmisteilla olevaan vihreään todistukseen sujuvoittamaan terveysturvallista matkustamista, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola tiedotteessa.

Ketolan mukaan rokotetun todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni.

Finnair hyväksyy rokotetodistuksen kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista. Rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa.

Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä.

Rokotetodistuksen sijaan asiakas voi edelleen esittää todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen aiemmin sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Finnair ilmoittaa seuraavansa matkustamisen terveysturvallisuustoimien kehitystä ja päivittävänsä omia käytäntöjään tarpeen mukaan.

Lennoilla on käytössä kattavat terveysturvallisuustoimet, joihin kuuluu velvoite käyttää kasvosuojusta lennon aikana.