Tamperelainen rakkaudentunnustus Turulle: Pyynikin Brewing Company kehitti Turku-oluen – "Funikulaarin kyytiin pitää päästä, sellaista ei ole täällä Tampereella"

Teemu Nurmi

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company valmisti oluen rakkaudenosoituksena Turulle.

Aiemmin panimo on tehnyt oluita Tampereen kaupunginosille.

Tämä on ensimmäinen kerta kun teemaoluen kohteena on toinen kaupunki.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulla elää yhä vahvana uskomus, että tamperelaiset ja turkulaiset eivät pidä toisistaan. Tämähän on ihan täyttä höpöjuttua. Mehän rakastamme Turkua ja turkulaisia ja siksi teimme tämän oluen, panimon markkinointipäällikkö ja Turku-suhteista vastaava Veikko Sorvaniemi kertoo tiedotteessa.

Panimon Turku- ja tuotekehitysryhmä mietti pitkään mikä olisi sopiva olut Turulle. Monien ehdotusten ja kokeilujen jälkeen lager valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Lager on maailman suosituin oluttyyli ja perinteinen olut. Myös Turku on täynnä perinteitä sekä hienoa kulttuuria.

– Tulimme siihen tulokseen, että paras olut olisi raikas lager. Se maistuu niin maalla kuin merellä. Kunhan korona hellittää niin suuntaan Aurajoen rantaan nauttimaan Turusta. Ja funikulaarin kyytiin pitää päästä, sellaista ei ole täällä Tampereella, jatkaa Sorvaniemi.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut