Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pohjoismaiden suurin tekoälyn asiantuntijafirma avaa toimipisteen Tampereelle

Tekoälyn asiantuntijayritys Silo AI avaa toimipisteen Tampereelle.

Sijoittumiseen vaikuttivat jo valmiiksi laaja asiakaskunta, keskeinen sijainti ja alueen monipuolinen osaaminen.

Silo AI:n asiakkaisiin kuuluu useita isoja teollisuusalan pörssiyrityksiä. Tampereella asiakaskunta on laaja jo ennestään, mikä oli yksi monista syistä sijoittua Tampereelle. Myös asiakaspotentiaali on Tampereen alueella valtava, koska tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia on monella toimialalla.

Tamperelaiset yritykset hyödyntävät jo tekoälyä laajasti liiketoiminnassaan esimerkiksi teollisuus-, terveys- ja ICT-aloilla ja seudulla on paljon alan osaamista. Alueella on jo ennestään laaja ja monipuolinen tekoälyä hyödyntävien yritysten Tampere.AI-ekosysteemi, joka saa Silo AI:sta aktiivisen toimijan. Silo AI on ollut mukana ekosysteemin kehityksessä jo silloin, kun toimipistettä ei vielä Tampereella ollut.

– Tampereen seutu on aktiivinen ja monipuolinen toimintaympäristö tekoälyn toimialalle. Tampereella on paljon eri kokoisia eri alojen toimijoita, jotka hyödyntävät tekoälyä ja kokeilevat ja toteuttavat erilaisia uusia ideoita käytännössä. Monipuolinen yhteistyö auttaa luomaan ratkaisuja laatikon ulkopuolelta ja verkostosta saadaan voimaa, kertoo Minna Kinnunen, AI ja analytiikka -ekosysteemin asiakkuusvastaava Business Tampereesta tiedotteessa.

Silo AI:n Tampereen toimipiste sijaitsee Technopolis Asemakeskuksessa. Silo AI toimii seitsemässä toimipisteessä neljässä eri maassa: Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Lontoossa ja Palo Altossa. Silo AI:n uuteen Tampereen toimipisteeseen on rekrytoitu jo viisi asiantuntijaa ja tavoitteena on työllistää 10–15 henkilöä vuoden loppuun mennessä.