Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokia laittaa 41 omakotitonttia hakuun – suositun asuinalueen ensimmäiselle kierrokselle pääsevät vain uudet hakijat

Nokian Harjuniityn alueelta tulee toukokuussa haettavaksi 41 uutta omakotitonttia. Haku alkaa 14. toukokuuta ja päättyy 31. toukokuuta kello 12.

Harjuniitystä varattiin viime vuonna kaikki kaupungin luovuttamat 60 omakotitonttia tonttihakujen yhteydessä.

– Nyt hakuun tulevat uudet omakotitontit sijaitsevat Harjuniityn pohjoisosassa, josta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan että valtatien 11 kautta Tampereelle. Osa tonteista rajautuu puisto- ja metsäalueeseen ja lähellä kulkee sekä rakennettu ulkoilureitti että polkuverkostoja. Tonteille saa mennä itsenäisesti tutustumaan hakuaikana, kertoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto tiedotteessa.

Harjuniityn toukokuun tonttihaussa ensimmäisen hakuvaiheen arvontaan voivat osallistua vain ne hakijat, jotka eivät ole saaneet tonttia Nokian kaupungilta 1.1.2016 jälkeen. Näiden hakijoiden kesken suoritetaan ensimmäinen arvontakierros julkisessa tonttiarvonnassa torstaina 3. kesäkuuta kello 16. Tonttiarvontaa voi seurata suorana videolähetyksenä Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta.

– Muuttamalla tontinluovutusehtoja, voimme parantaa ensi kertaa tonttia hakevien mahdollisuutta saada tontti suositulta Harjuniityn alueelta. Jos ensimmäisen hakuvaiheen arvonnan jälkeen jäljelle on jäänyt vapaita tontteja, niin jatkamme arvontaa heti samassa tilaisuudessa toisen hakuvaiheen hakijoiden kesken. Tähän toiseen hakuvaiheeseen kuuluvat ne tontinhakijat, jotka ovat jo saaneet tontin Nokian kaupungilta 1.1.2016 jälkeen, sanoo Valkolehto.

Harjuniityn omakotitonteista kiinnostuneille järjestetään maksuton ja kaikille avoin tapahtuma verkossa tiistaina 4. toukokuuta kello 17 alkaen. Tontti-illassa esitellään hakuun tulevat uudet omakotitontit ja hakuohjeet sekä luovutusehdot. Lisäksi kerrotaan muun muassa alueen asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä sekä liittymisestä vesihuoltolaitokseen.

Tontti-iltaa varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä tontteihin tai rakentamiseen liittyen. Nokian kaupungin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin tontti-illan aikana. Myös tapahtuman aikana voi esittää kysymyksiä chatissa.

Liittymislinkki tontti-illan verkkotapahtumaan on Nokian kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.nokiankaupunki.fi/harjuniitty.