Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalle etsitään luonnonhoitajia – Laiduntajan hommia vapaana muun muassa lampaille, lehmille, hevosille ja alpakoille

Pirkanmaan ELY-keskus etsii luonnonhoitajia ja eläimiä laiduntajiksi perinnemaisemiin. Hoitotyöt alkavat touko-elokuussa palkkiota vastaan. Paikkoja on vielä hyvin vapaana eri puolilla Pirkanmaata.

Tänä keväänä Pirkanmaalla on käynnistymässä laaja perinnemaisemien hoitoprojekti, joka jatkuu myös ensi vuonna. Tarkoitus on turvata luonnon monimuotoisuutta ja säilyttää uhanalaista lajistoa.

- Etsimme erityisesti yrityksiä ja yhdistyksiä hoito- ja kunnostustöihin. Kohteissa on esimerkiksi niittyjä, ketoja, hakoja, ranta- ja metsälaitumia. Työstä saa palkkion, kertoo projektisuunnittelija Suvi Järvenpää Pirkanmaan ELY-keskuksesta tiedotteessa.

Hoitotyöt alkavat toukokuussa. Työntekijöitä tarvitaan käsin ja koneellisesti tehtäviin niittoihin tälle ja tuleville kesille. Myös eläimiä etsitään laiduntajiksi.

Eläimet voivat olla esimerkiksi lampaita, lehmiä, hevosia tai alpakoita. Myös liikuteltavat lammaskatraat paimenkoirineen sopivat pienemmille kohteille.

Kunnostustyö alkavat pääasiassa elokuussa. Niissä tarvitaan tekijöitä esimerkiksi raivauksiin ja puiden kaatamiseen, niittoihin sekä niitto-, raivaus ja hakkuujätteen keräämiseen ja kuljettamiseen.