Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt saa äänestää! – Kuka näistä hurmaavista finalisteista on Vuoden Tamperelainen Misse 2021?

Tamperelainen käynnisti huhtikuun alussa Vuoden Tamperelainen Misse 2021 -kilpailun. Kyselimme ehdokkaita kaupungin nasevimmaksi naukuksi, menevimmäksi mirriksi, katalimmaksi katiksi tai muikeimmaksi miukuksi.

Kisaan ilmoittautui peräti 95 kissaa, ja toimituksemme raati on nyt poiminut ehdokkaista 25 kisua varsinaiseen Missekilpailuun, jonka voittajan äänestävät Tamperelaisen lukijat.

Tamperelainen esittelee lyhyesti finalistit. Pääset äänestämään suosikkiasi täältä.

Äänestää voi 1.5. kello 18 saakka. Voittaja julkistetaan 5.5. ilmestyvässä Tamperelaisessa sekä lehden verkkosivulla.

Kiddy: Olen bengalirotuinen kaunis ja sirorakenteinen kissaneiti. Elämässä parasta ovat nukkuminen, ruoka, leikkiminen ja saunapäivät. Kamalinta kamaluutta elämässä ovat lääkärikäynnit ja kynsien leikkuu. Tykkään vaania oravia ja lintuja ikkunoista.

Messi: Messi-poika on 2-vuotias siperialainen metsäkissa. Hän ulkoilee vastuullisesti valjaissa päivittäin ja aina ensimmäisenä ulos lähtiessään hän suuntaa ystävänsä Naukkis-kissan ovelle. Kaverukset tervehtivät toisiaan pusuilla, haleilla tai yläfemmalla. Sirkusperheen kuopuksena Messi-Poika osaa myös hiukan koiramaisia temppuja, kuten ”istu”, ”tassu” ja ”kieri”.

Laava: Laava on puolivuotias kissaneitimme, joka on ihastunut paperiin. Sanomalehden lukuun hän osallistuu joko pureskelemalla ja repimällä lehden nurkkaa tai ryömimällä lehden alle. Laavan sisustusnäkemyksen mukaan makuuhuoneemme tarvitsee uutta ilmettä ja hän onkin jo aloittanut vanhan tapetin irrottamisen seinästä.

Piisami: Piisami tuli meille Kissojen Katastrofiyhdistykseltä kesällä 2019 valtavan arkana ja pelokkaana eikä ensimmäisten viikkojen aikana hievahtanutkaan kuin öisin, mutta nykyään päivät täyttyvät kiehnäämisestä ja huomion sekä loputtomien rapsutuksien vaatimisesta sekä palvelusväeltä että karvaiselta kaverilta.

Matti: Olen noin 11-vuotias Matti. 4 vuotta sitten ystävällinen naapuri vinkkasi paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, että olisi 4 kissa sisarusta, jotka ovat olleet oman onnensa nojassa ulkona jo pitkään. 3 meistä selvisi sijaiskotiin, jossa meitä hoidettiin monella eri tavoin .Sain kuulla,että löydettäessä olin ollut laiha, lähes villikissan tasolla ja hyvin likainen ja kuuro. Minua pestiin moneen kertaan, kauniit raitani alkoivat näkyä ja kun korvani puhdistettiin töhnästä, kuulin aivan normaalisti. Ruokaakin oli tarjolla,ei tarvinnut itse enää metsästää. Alkoi odotus omasta rakastavasta kodista.

Minä olisin sopivin vuoden 2021 Tamperelaiseksi Misseksi, koska olen määrätietoinen (todisteena ovat rikkoutuneet oven tiivisteet, kun haluaisin mennä välttämättä ulos klo 6 ja klo 24, mutta kun emäntä nukkuu silloin ja ovet ei aukene minulle vaikka miten repisin), sopeutuvainen (olen ollut useassa paikassa hoidossa, kun emäntä on ollut kaukana töissä ja kaikkeen olen tottunut), nopeasti reagoiva (Olen saanut yhden hiiren ollessani valjaskävelyllä. Kannoin sen ulko-ovelle suussani, siinä kohden emäntä määräsi sen syömään eikä antanut viedä sisälle) ja avarakatseinen ja rauhallinen (olen täällä uudella paikkakunnalla tutustunut pariin koiranpentuun ihan nenä etäisyydeltä eikä kumpikaan saanut "nenilleen").

Jerry: Jerry, 4, on kovin läheisriippuvainen, helppo kuvauskohde, kylän komein kolli reilulla 10 kilon massallaan.

Sveta: Sveta on nyt reilun vuoden ikäinen tyylikäs puhdasrotuinen venäjänsininen. Elegantista olemuksestaan huolimatta Sveta ei kohtele palvelijoitaan silkkihansikkain, vaan pitää huolta siitä, että nämä toimivat päivittäin juuri niin kuin hän itse parhaaksi näkee.

Nakki: Nakki on 5-vuotias don sfinks -rotuinen täysin karvaton kissa. Nakki tuli perheeseen aikuisena kodinvaihtajana, ja persoonaa ei tältä kissalta puutu.

Nakki on poikkeuksellisen sosiaalinen kissa, ja se tekeekin vieraisiin saman tien tuttavuutta hinkkaamalla päätään vieraiden hiuksiin. Nakki on kuitenkin hyvin omistushaluinen ja mustasukkainen toisesta omistajastaan, ja joka yö Nakki nukkuu koko yön omistajansa kainalossa peiton alla.

Konsta: Konsta täyttänee toukokuussa Konstan päivän tienoilla 5 vuotta. Hän rakastaa katsella maailmanmenoa yli 100-vuotiaan kellon päällä.

Hänen sanottiin olevan "omintakeinen makeinen" ja niinhän on. Tulee syliin silloin kun huvittaa, puree silloin kun on sillä päällä, erittäin hyvä korkeushyppääjä ja jalkapalloilija.

Fanny: olen 8-vuotias persialainen tyttö Fanny. Talon kuningatar. Pieni kissa, suuri sielu!

Minulla on hyvä elämä, palvelusväkeni hoitaa työnsä hyvin, yöni saan nukkua mamman vieressä sormesta kiinni pitäen.

Minä voin myös nukkua näppäimistön päällä, jos haluan. Yleensä haluan. Kuorsaan koska Luoja soi minulle lyhyen, hankalan nenän.

Mosse: Mosse on kauniin komea perheemme jäsen, joka osallistuu kaikkeen, kun jotain tapahtuu.

Pate: Olen syntyperäinen tamperelainen (nääsmiau) ja minut on nimetty paikallisten kuuluisuuksien mukaan (Pate Mustajärvi & Patrik Laine). Rakastan nauttia Itsy Bitsy -herkkuja! Ykkösharrastukseni on katsella kotini ikkunasta kaunista tamperelaista maisemaa sekä paikallisia ihmisiä, koiria ja lintuja.

Velho Musta: Kisaan osallistuu Punakylästä Velho Musta, tuttavallisemmin Vellu, ihan kohta 2 vuotta.

Velho on omalaatuinen älykkö, joka osaa avata oven hyppäämällä ovenkahvaan. Velho rrrrrakastaa pahvilaatikoita ja veljensä härnäämistä.

Sylvi: Pian 15-vuotias Sylvi-neiti ilahduttaa meitä edelleen jahtaamalla näkymättömiä pikku-ukkoja ympäri taloa. Eniten hän kuitenkin nauttii saunomisesta, kevätauringosta parvekkeella ja yhteisistä juttuhetkistä. Neidin sanavarasto on laaja ja hän vastaa aina kohteliaasti kaikkiin kysymyksiin, aiheesta riippumatta.

Nelli: Nelli on 1-vuotias Ikaalisista Tampereelle muuttanut maatiaiskissa, joka on todella nopeasti oppinut urbaaneille tavoille. Nellin päivät täyttyvät vauhdista ja vaarallisista tilanteista, koska hän liikkuu aktiivisesti kotimme liepeillä Leinolassa ja on muun muassa ystävystynyt naapurin Fala-koiran kanssa.

Viuhti: Viuhdilta ei kyllä asennetta puutu. Neiti tekee mitä itse haluaa ja ilmaisee mielipiteensä hyvin selkeästi. Vaikka onkin sievä ja kaunis, näkee hänen kasvoistaan selvästi, kun hänen rauhaansa häiritään ja hän ei ole iloinen siitä.

Yrjänä: Yrjänä on on hienohelmailustaan huolimatta ottanut valjaissa haltuun lukuisat tamperelaiset metsät ja luonnonsuojelualueet, joissa se tykkää käydä omistajansa kanssa pitkillä luontoretkillä. Yrjänä osaa myös antaa tassua ja jos omistaja ei tajua että on herkun aika, tulee Yrjänä totisena tarjoamaan käpälää ystävälliseksi vinkiksi.

Marski: Marski on rehti ja rehellinen manselainen kissa. Marski on 10-vuotias kolli, joka ottaa elämän rennon letkeästi. Harrastuksiin kuuluu isäntäperheen hermojen raastaminen muun muassa aamuöisillä kohelluksilla. Marski rakastaa lämpimiä, pehmeitä peittoja sekä päivänokosia.

Max: Moro ja Max kissi sanoo miau kurnau ja auttaa ristikon teossa ja on muutenkin tomera maatiaiskissa. Maxi auttoi siskoni poikakaverin kanssa halkopinon päältä. Max on noin 7-vuotias vanha.

Luka: Hänen nimensä on Luka ja hän on varsinainen rakkauspakkaus, joka varsinkin näin korona-aikana tulee tarpeeseen jokaiseen kotiin. Haaroissa nukkuminen on parasta, mitä tämä herra tietää ja yksinkään ei tarvitse jutella seinille, sillä Luka kyllä vastaa takaisin. Lisäksi välillä on pitänyt miettiä, olenko sittenkin hankkinut koiran: Lukan salainen söpöysase on pallon noutaminen.

Mauri: Mauri-kissan mielestä tamperelaiset hot wingsit ovat hyviä, mutta parasta on niiden mukana tuleva paperikassi.

Mirkku: Mirkku on eläinlääkärin arvion mukaan syntynyt 2016. Se eli Merikarvialla villinä populaatiokissana erään rakennuksen alla aina syksyyn 2019, kunnes Kissankulma-yhdistys loukutti sen silloisine pentuineen turvaan. Silminnäkijöiden mukaan Mirkulla ehti olla useat pennut vuosien aikana. Sillä on kahdet ekstravarpaat kaikissa tassuissaan ("laivakissa") ja sen oikea silmä jouduttiin leikkaamaan kokonaan pois, koska se oli niin pahoin surkastunut ja tulehtunut. Lisäksi sille on tiedossa suuhun täysremontti tämän vuoden aikana, hampaiden huonon kunnon vuoksi. Mirkku oli meille (loppuelämän kotiinsa) kotiutuessaan loppusyksystä 2019 niin arka, että se vain kyhjötti eri piiloissa kuukausia, ennen kuin lopulta päästi paremmin silittämään ja alkoi leikkiä toisen kissamme kanssa.

Kassu: Kassu on koko perheen rakastettava rontti. Kassu on noin 7-vuotias rescue-kissa, joka löytyi eräänä talvena roskiksia kaivelemasta. Kassu on selättänyt niin diabeteksen kuin talvipakkasetkin.

Kassulta puuttuu yksi torahammas ja korvatkin paleltuivat kodittomuusaikana. Nyt kuitenkin Kassu on elämänsä kunnossa! Tämä tuuheakarvainen ja upeahäntäinen periksiantamaton karvapallero on luonteeltaan kiltti, ihmisläheinen, lempeä ja vähän höperö kissa.

Calle: Pyhäbirma Calle on kova päiväunien nautiskelija ja oman elämänsä sohvapottu. Kova pappa pusutteleen ja kehräys kuuluu naapuriin saakka.

Hiisi: Hiisi on seurallinen, puhelias, valtava ja valkoinen. Hiisin mielipuuhaa on leikkiä pienillä pehmoleluilla ja makoilla kainalossa. Jutut eivät pojalta lopu kesken, hän on aina valmis kertomaan mielipiteensä asioihin. Hiisi tulee jokaista vierasta ovelle vastaan ja tekee aina olon kotoisaksi.