Koronavilkku päivittyy tänään tiistaina – tee nämä toimenpiteet puhelimessasi

Koronavilkusta julkaistiin tänään tiistaina uusi päivitysversio, jonka jälkeen sovellus pyytää iPhone-käyttäjiltä lupaa ilmoitusten käyttöön ottamiselle.

Ilmoitukset tulee sallia, jotta Koronavilkku toimii päivityksen jälkeen. Android-puhelimissa käyttäjältä ei kysytä vastaavaa lupaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) neuvoo avaamaan Koronavilkun päivityksen jälkeen ja varmistamaan, että sen kotinäkymässä lukee "Koronavilkku käytössä". Jos ilmoituksia ei ole sallittu, sovelluksen kotinäytössä lukee, etteivät ilmoitukset ole käytössä. Tekstin yhteydessä on punainen painike, josta ilmoitukset otetaan käyttöön.

Päivityksen jälkeen Koronavilkku siirtyy hyödyntämään altistumisilmoitusjärjestelmän uutta versiota. Uusi versio parantaa mahdollisten altistumisten tunnistamisen tarkkuutta.

Toisena muutoksena yksittäisen kohtaamisen arvioimisen sijaan sovellus laskee jatkossa saman vuorokauden aikana tapahtuneiden kohtaamisten yhteenlaskettua riskiä.

Lisäksi altistumisilmoitusten toimittaminen nopeutuu, kun tietoja voidaan jatkossa toimittaa kuudesti päivässä.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. Suositus on kuitenkin varmistaa, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa, joko Google Playssa tai Applen App Storessa.

Huawein AppGalleryn vastaava päivitys julkaistaan myöhemmin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut