Mehiläiset muuttivat koskimaisemaan – Koskikeskuksen katolle kaksi mehiläispesää

Mehiläiset ovat muuttaneet Koskikeskuksen katolle. Citycon

Riina Haapala

Kauppakeskus Koskikeskuksen katolle sijoitetaan kaksi mehiläispesää. Koskikeskus on Cityconin neljäs kauppakeskus Suomessa, jonka katolla pörrää mehiläisiä.

Koskikeskuksen katolle muuttavat mehiläiset tulevat Pinsiöstä Riitta ja Juha Salon Kielorinteen Hunaja -mehiläistarhasta. Kesän hunajasadolle on jo katsottu Koskikeskuksessa käyttötarkoitus.

– Hunaja lahjoitetaan Koskikeskuksen kahviloille ja ravintoloille, joissa asiakkaat pääsevät makeuttamaan teensä keskuksen omien mehiläisten keräämällä hunajalla, kertoo Koskikeskuksen keskuspäällikkö Reeta Thure tiedotteessa.

Mehiläiset ovat olleet jo muutaman vuoden vakiovuokralaisia kauppakeskus Isossa Omenassa, Myyrmannissa ja IsoKristiinassa.

Kauppakeskusmehiläiset myös talvehtivat keskuksen katolla. Kesäisin mehiläishoitaja vierailee viikoittain tarkistamassa mehiläispesät, mutta talvella huoltotarve vähenee, ja pesän päälle asetetaan kangashuppu, joka suojaa pesää lumimyrskyiltä ja linnuilta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut