Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

USU: Hallitus ei aio heikentää ansiosidonnaista työttömyysturvaa

Hallitus ei aio heikentää ansiosidonnaista työttömyysturvaa keskiviikon ja torstain puoliväliriihessä. Asiasta kertoo Uutissuomalainen (USU) hallituslähteistä saamiensa tietojen perusteella.

Keskusta ei siten ole myöskään lähdössä ulos hallituksesta.

Ansiosidonnaisen turvan porrastaminen on yksi valtiovarainministeriön mainitsemista keinoista työllisyyden parantamiseksi. Ministeriön mukaan se toisi 5 500–6 500 lisätyöllistä vuosikymmenen loppuun mennessä.

USU:n mukaan porrastus merkitsisi käytännössä turvan heikentämistä ansiosidonnaisten korvauspäivien loppupäästä, mikäli muutos tehtäisiin kustannusneutraalisti.

Hallituslähteistä kerrotaan kuitenkin USU:lle, ettei työttömyysturvaa aiota hallituksen puoliväliriihessä heikentää.

Pääministeripuolue SDP:stä kerrotaan, että keinot 20 000–30 000 uuden työpaikan luomiseksi löytyvät puoliväliriihessä ilman ansiosidonnaisen leikkaamista.

– Emme tule siinä vastaan. Eläkeputken poistaminen oli jo tosi kova paikka meille. Ay-liike raivostui jo siitä. Mitä tapahtuisi, jos vielä ansiosidonnaisen porrastamiseen ja leikkaamiseen mentäisiin, SDP:n hallituslähde sanoo Uutissuomalaiselle.