Aloite: Tampereelle Lasten oikeuksien puisto – "Puistossa tulisi olla periaate, että kukaan lapsi ei joudu leikkimään yksin, vaan kaikki otetaan mukaan leikkimään yhteisiin leikkeihin"

Tampereelle pitäisi perustetaa keskeiselle paikalle Lasten oikeuksien puisto.

Asiaa ehdottaa kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) tänään jättämässään valtuustoaloitteessa.

– Puistoa voisi käyttää normaalin leikkipuiston lisäksi opetukselliseen tarkoitukseen. Puistossa vierailevat päiväkoti- ja eskariluokat sekä alakoululuokat voisivat opettajiensa johdolla keskustella lasten oikeuksista, kiusaamisenvastaisuudesta ja kiusaamisen vahingollisista vaikutuksista leikin, aktiviteetin ja erilaisten tietoiskujen avulla. Puistoon voisi kehittää erilaisia tauluja, joihin luokat voisivat perehtyä ja keskustella lasten oikeuksista ja kiusaamisen ehkäisystä. Puistossa tulisi olla periaate, että kukaan lapsi ei joudu leikkimään yksin, vaan kaikki otetaan mukaan leikkimään yhteisiin leikkeihin , kirjoittaa Dündar-Järvinen.

Valtuutetun mukaan puisto pitäisi kiinnittää osaksi kiusaamisenvastaista työtä.

– Kiusaamisen ennaltaehkäisyssä tunne- ja kaveritaitojen harjoittelu ja empatiakyvyn lisääminen ovat avainasemassa. Mitä enemmän kiusaamisesta ja sen ennaltaehkäisystä puhutaan, myös pienille lapsille, sen paremmat mahdollisuudet kiusaamista on ennaltaehkäistä.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut