Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Attilan tukimuuri, Keskustorin kiveys, patsas siirtyy, ratikkakuskeille wc-koppi... – Näin etenee viimeinen ratikkatyökesä keskustassa

Tampereen ratikan ensimmäisen osan työt keskustassa valmistuvat tämän kesän aikana.

Esimerkiksi Hämeenkadulla Keskustorin kohdalla tehdään nyt viimeisiä töitä.

– Olemme aloittaneet viimeiset katurakentamistyöt Hämeenkadun itäpäässä Aleksanterinkadun liittymässä. Myös Keskustorilla työalueet on jo aidattu ja pohjatyöt aloitettu. Varsinaiset kiveystyöt alkavat ensi viikolla. Hämeenkatu tulee myös kokonaisuudessaan valmistumaan kesällä etuajassa, sillä alun perin katurakennustöiden piti valmistua ensi vuonna, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus toteaa Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Näin etenevät työt keskustassa viimeisenä ratikkatyökesänä.

KESKUSTA

Itsenäisyydenkadulla Attilan tukimuurin betonirakennetyöt ovat valmistuneet ja alueella tehdään vielä kiveystöitä sekä raitiopysäkin katosasennuksia, jotka valmistuvat toukokuun puolivälissä.

Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun etelän puoleisessa liittymässä tehdään liikennevaloasennuksia ja kivitöitä useassa vaiheessa. Työt ovat käynnissä ja valmistuvat kesäkuun alkupuolella. Työt aiheuttavat muutoksia alueen jalankulkuun ja pyöräilyyn, mutta kaikkien työvaiheiden aikana kulku kiinteistöihin ja liikkeisiin turvataan.

Keskustorilla tehdään viikosta 16 alkaen kiveystöitä, joista on ajoittain muutoksia jalankulku-ja pyöräilyreitteihin. Kesäkuun alussa bussiliikenne Aleksis Kiven kadulta jää pois, ja silloin aloitetaan kadun ennallistamistoimet ja kivityöt. Aleksis Kiven katu toimi pitkään bussien kiertoreittinä, kun bussiliikenne länteen ohjattiin raitiotietöiden vuoksi pois Hämeenkadulta.

Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä tehdään viikolta 17 alkaen kivitöitä, kaapeliputkituksia, ja jalankulkualueiden massanvaihtoa. Töiden vuoksi jalankulkureitteihin voi tulla pieniä muutoksia.

HATANPÄÄN VALTATIE

Hatanpään valtatiellä tehdään parhaillaan viimeisiä raitiotietöitä kuten ratajohtojen säätöjä ja vaihteiden viimeistelyjä. Hatanpään valtatielle istutettavien katupuiden kantavaa kasvualustaa asennetaan kevään aikana. Syksyllä istutetaan katupuita ja asennetaan katutilan kalusteita kuten penkkejä ja roskakoreja.

Hämeenkadun ja Verkatehtaankadun välillä tehdään huhtikuusta alkaen kiveystöitä kadun molemmilla reunoilla. Kadun itäpuolelle asennetaan kesän aikana bussipysäkin pysäkkikatokset. Paimenpoika-patsas kadun länsipuolella siirretään uuteen sijaintiin ja konservoidaan alkukesän aikana museotoimen toimesta. Kiveystöitä jatketaan vielä elo-syyskuussa Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymäalueen itäpuolella.

Verkatehtaankadun ja Suvantokadun välillä Otavalankadun tunnelin vesieristystyöt ovat valmistuneet, ja alueella jatketaan kevään aikana mm. kaapeliputkituksia. Lisäksi osuudella tehdään kevään aikana jalkakäytävien ja pyöräväylien rakennekerroksia sekä reunakiveyksiä kiinteistöjen vierustalle. Toukokuussa aloitetaan kiveystyöt, jotka jatkuvat heinäkuulle saakka. Lisäksi kesän aikana ajoradat ja pyörätiet asfaltoidaan lopullisille asfalttipinnoille.

Suvantokadulla tehdään vesihuoltotöitä. Raitiotieallianssin työalue on Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välisellä osuudella ja Tampereen Infra työskentelee Tuomiokirkonkadun ja Rautatienkadun välillä. Töistä aiheutuu vaihtuvia liikennejärjestelyjä, ja tällä hetkellä Suvantokatu on suljettu Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun välillä. Kiinteistöille kulku ja huoltoajo on järjestetty kaikissa työvaiheissa, ja myös jalankulku alueella toimii. Suvantokadun sulun myötä liikenne on muutettu Tuomiokirkonkadulla kaksisuuntaiseksi välillä Vuolteenkatu-Suvantokatu. Suvantokadun läntinen suojatie on poistettu töiden ajaksi käytöstä. Raitiotieallianssin osuus vesihuoltotöistä Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välillä valmistuu kesäkuussa.

Suvantokadun ja linja-autoaseman välillä tehdään kantavan kasvualustan täyttötöitä sekä jatketaan Sorin aukion raitiopysäkin kiveystöitä ja pysäkkialueen putkituksia. Ratinan kauppakeskuksen edustalla tehdään kiveystöitä syksylle asti sekä paasikivimuurien rakentamistöitä.

Linja-autoaseman edustalla sijaitsevan sähkönsyöttöaseman pihassa aloitetaan tukimuurin rakentaminen muotitus- ja raudoitustöillä huhtikuun lopulla. Lisäksi alueella tehdään piha-alueen pintojen viimeistelyä ja ratikan kuljettajien wc-kopin asennustöitä. Touko-kesäkuussa linja-autoaseman edustalle asennetaan jälleen myös bussipysäkit ja bussiliikenne palautuu kohdalle.

Hatanpään valtatiellä jatketaan myös kesäkuun lopulle ajojohtimien asennustöitä. Asennuksia tehdään ajoittain myös öisin, ja liikennettä voidaan joutua pysäyttämään ja ohjaamaan työkohdan ohi liikenteenohjaajilla. Työt tehdään nostokorista, joka liikkuu myös kiinteistöjen seinustojen vierellä.