Pirkanmaan kalaistutukset aloitettiin ‒ Vilkas kalastuskesä tulossa, korona-aika ajaa ihmiset vesille

Kalojen istutukset ovat päässeet vauhtiin Pirkanmaalla ja keväällä ja alkukesällä Pirkanmaan vesistöihin istutetaan erityisesti lohikaloja.

Viime perjantaina osakaskunnat ja Tampereen kaupunki istuttivat Näsijärveen yli 3000 3-vuotiasta rasvaeväleikattua järvitaimenistukasta.

Järvitaimenistutuksilla ylläpidetään lajin kantoja ja kalastusmahdollisuuksia, jotka ovat merkittävästi heikentyneet vesistörakentamisen ja voimatalouden takia. Taimen on yksi tavoitelluimpia saalislajeja, joten istutustoiminnan ja kalastusmahdollisuuksien virkistysarvot ovat erittäin suuret.

Osa Pirkanmaan vesistöistä on jo vapautunut jääpeitteestään, ja innokkaimmat kalastajat ovat laittaneet veneensä vesille. Kalastuslupien menekki on kasvanut voimakkaasti viime päivinä, kun lähes kesäiset ilmat kulkeutuivat maahamme. Ennakkonäkymien perusteella vaikuttaa siltä, että kalastuskaudesta on tulossa vilkas. Alkukaudesta vapavälinein voi tavoitella erityisesti haukea, ahventa, lohikaloja ja kuhaa, jonka luontaiset kannat ovat vahvistuneet ennätystasolle useissa vesissä.

Myös viime vuosi oli vilkas kalastusvuosi. Kalastus lisääntyi lupatilastojen perusteella merkittävästi koronan ajettua ihmisiä luontoon ja vesille. Nimenomaan viehelupien myynti lisääntyi huomattavasti; esimerkiksi Tampereen lähijärvien Näsijärven ja Pyhäjärven yhtenäislupa-alueilla viehelupien lunastusmäärä kasvoi viime kaudella jopa noin 30 prosenttia. Maakunnan koskikalastuskohteissa sesonki oli erittäin vilkas.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut