Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin kustannukset kasvaneet merkittävästi – Katsomo katetaan kokonaan, vaatii suuret perustukset

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin kustannusarvio on kasvanut merkittävästi.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta käsittelee torstaina stadionin hankesuunnitelmaa.

Pesäpallo- ja hiihtostadionin uudisrakennukseen on laskettu kustannusarvio 8 160 000 euroa. Rakenteilla olevan huoltorakennuksen rakennuskustannukset ovat 3,42 miljoonaa euroa.

Aiemmin tehdyssä tarveselvityksessä Kaupin urheilupuiston hankkeiden kustannuksiksi oli arvioitu yhteensä 11,156 miljoonaa euroa, josta kustannusarvio pesäpallo- ja hiihtostadionille oli 3,87 miljoonaa euroa.

Tarveselvitysvaiheessa katsomorakennuksesta ei vielä ollut suunnitelmia ja siksi kustannukset arvioitiin katsomopaikkojen lukumäärän perusteella. Hankesuunnitelmavaiheessa on laadittu katsomorakennuksen suunnitelma ja kustannuslaskenta on tehty suunnitelmien pohjalta. Katsomoon liittyvien tilojen laajuus ei ole kasvanut.

Valmisrakenteinen elementtikatsomo ei ole soveltunut pesäpallokatsomoksi, koska valmiskatsomoita ei ole ollut tarvittavan kokoisina. Katsomo on suunniteltu toteutettavaksi teräsrakenteisena rakennuksena ja koko katsomo katetaan katoksella.

Katsomorakenne edellyttää huomattavan suuret perustukset, joka nostaa kustannuksia. Perustusten osuus kustannuksista on lähes miljoona euroa. Teräsrungon kustannusten osuus on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Kaupin rakennushankkeita on jo osittain toteutettu. Pesäpallokenttä ja jalkapallokentät on toteutettu suunnitelmien mukaisille paikoille. Uusi huoltorakennus on parhaillaan rakenteilla ja se valmistuu elokuussa. Seuraava rakennusvaihe on pesäpallo- ja hiihtokatsomon toteuttaminen. Kaupin tulevia suunnittelukohteita ovat jalkapallokatsomo ja pysäköintialueen muutostyöt.