Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto: Määräys turvavälien pitämisestä on edelleen voimassa Pirkanmaalla

Sisä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina tekemällä päätöksellä tartuntatautilain pykälä 58 d mukainen määräys turvaväleistä pysyy voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueella 19.4.–9.5.2021

PSHP-alueen toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää.

Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Pirkanmaan alueella on voimassa useita paikallisia tartuntojen vähentämiseen tähtääviä suosituksia ja lisäksi aluehallintoviraston päätöksellä tartuntatautilain 58 § mukainen yli kuuden hengen kokoontumiset kieltävä kokoontumisrajoitus.

Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin edelleen painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin sinnikkäästi välttää.