Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raitiotieallianssi: Ratikan ensimmäisen vaiheen tavoitekustannus alittumassa 30 miljoonalla

Tampereen raitiotien ensimmäinen osa valmistuu kesällä etuajassa ja tavoitekustannus alittuu noin 30 miljoonaa euroa.

Asiasta tiedotti raitioteiallianssi perjantaina.

– Raitioliikenne Hatanpään valtatiellä alkaa 9. elokuuta eli suunniteltua aikaisemmin. Alun perin raitiotien Hatanpään valtatien osuudella piti valmistua kokonaisuudessaan vasta tämän vuoden loppuun mennessä. Kustannusennusteen mukaan tulemme myös alittamaan hankkeelle asetetun tavoitekustannuksen noin 30 miljoonalla eurolla, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus toteaa tiedotteessa.

Tampereen raitiotien osan 1 (keskusta–Hervanta, Tays–Hatanpään valtatie) hankkeelle asetettu tavoitekustannus tullaan ennusteen mukaan alittamaan noin 30 miljoonalla eurolla. Hankkeesta on nyt valmiina 92 prosenttia kun projektiaikaa on kulunut 79 prosenttia.

Koronavirustilanteesta huolimatta raitiotien rakentaminen on edennyt jopa edellä aikataulua. Myös raitiotieinfran testaamiseksi järjestetyt koeajot on saatu vietyä läpi suunnitellusti.

– Tähän mennessä koronatilanteella ei ole ollut vaikutuksia töiden etenemiseen ja hankkeella on otettu tarkasti huomioon viranomaisten ohjeet ja turvallisuusmääräykset. Virustilannetta seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa teemme nopeasti toimenpiteitä. Henkilöstön ja hankkeen sidosryhmien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla kaikessa tekemisessä, Valjus painottaa.

Rakentamistyöt raitiotien osalla 2A (Pyynikintori–Santalahti) etenevät suunnitelmien mukaisesti. Osuudella 2B eli Santalahti–Lentävänniemi järvitäyttölupa Näsisaaren rakentamiseksi on vielä käsittelyssä. Vaasan hallinto-oikeus kumosi aiemman valituksen järvitäytön osalta, mutta päätöksestä on haettu valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Tampereen Ympäristönsuojeluyhdistyksen toimesta. Santalahden ja Lentävänniemen välisten raitiotietöiden aloittaminen odottaa asian lopullista ratkaisua.