Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä tontti kaupunkipientalolle oli ennätysvilkkaan haun suosituin – Lamminrahkan omakotitonteille hakijoita 30 kertaa enemmän kuin tontteja

Lamminrahkan ensimmäisiin pientalotontteihin tuli 240 hakemusta. Omakotitalotontteihin tuli hakemuksia noin 30-kertainen määrä tonttien määrään verrattuna.

Tonttien saajat arvottiin etätilaisuudessa tiistaina.

Jaossa oli 8 omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia Lamminrahkan Haltijanmäen alueelta. Hakijoista reilu puolet haki sekä omakotitalo- että kaupunkipientalotontteja ja vajaa puolet vain omakotitalotontteja.

Suosituin omakotitalotontti oli odotetusti ainoa viheralueeseen rajautuva tontti 1523/5 ja suosituin kaupunkipientalotontti 1519/2, joka on rakennusoikeudeltaan alueen pienimpiä (155 kerrosneliötä).

– Lamminrahkan tontit olivat Kangasalan viime vuosien ellei koko historian suosituimpia. Alueelle on todella kova imu. Pyrimme saamaan jokusen pientalotontin jakoon vielä tänä syksynä. Lamminrahkan tulevilta asemakaava-alueilta tulee toki sitten vielä lisää pientalotontteja jakoon muutaman vuoden päästä, kertoo Kangasalan kaupungin tonttiinsinööri Niina Yli-Olli tiedotteessa.

Tontin saaneilla on nyt reilu vuosi aikaa suunnitteluun, rakennusluvan hakemiseen ja kilpailutuksiin ennen rakentamisen aloittamista. Rakentamaan pääsee syksyllä 2022, jolloin Lamminrahkan eteläosan kadut ovat valmiit ja vesihuolto toiminnassa.

Ensimmäiset pääsevät muuttamaan 2023. jolloin myös pienten lasten yksikkö (päiväkoti, esikoulu ja luokat 1-2), alakoulu ja liikuntapuisto valmistuvat ja bussiliikenne aloittaa liikennöinnin. Ensimmäinen päivittäistavarakauppa valmistuu 2024.

Yhtiömuotoisten tonttien rakentajat valittiin jo vuosi sitten ja ensimmäisten kerrostalojen, rivitalojen ja pientaloyhtiöiden rakentaminen alkanee syksyllä.