Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pilottihanke aukeaa heinäkuussa: Keskustorille kesäkeidas – "Keskustorin ja Laukontorin välille muodostuisi viihtyisä ihmisvirtoja liikuttava akseli"

Tampereen keskustaan on tulevaksi kesäksi suunnitteilla useita pilottiprojekteja.

Uusia kokeiluja on valmisteilla Keskustorin alueelle ja Aleksis Kiven kadulle, ja ne tuodaan kaupunginhallitukselle tiedoksi maanantaina.

Keskustorin alueelle suunnitellaan Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin sijoittuvaa kesäkeidasta, joka tarjoaa tamperelaisille ja matkailijoille uudenlaisen oleskelualueen aivan kaupungin keskustassa.

Kesäkeitaalle on tavoitteena saada paikallisten ravintoloiden myyntipisteitä ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Molinin aukiolla on mahdollisuus pilotoida väliaikaista toimintaa esimerkiksi kisakatsomoita. Jugendtori pysyy kaupungin vuokrattavana alueena.

Keskustorin kesäkeidasta suunnitellaan laadukkaaksi ja omaleimaiseksi kokonaisuudeksi, jossa visuaalinen toteutus on tärkeässä roolissa.

– Yksityiskohdat tarkentuvat vielä, mutta kokonaisuutta edistetään Tampereen tyylillä, eli tehdään sellaista, mitä Keskustorilla ei ole vielä nähty, sanoo tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tavoitteena on, että Keskustorin kesäkeidas on avoinna heinäkuusta syyskuuhun, koronatilanne ja sen aiheuttamat rajoitukset huomioiden.

Suunnitelmana on avata toukokuun alussa toimijahaku Keskustorin myyntipisteistä kiinnostuneille paikallisille ravintolayrittäjille. Toimijahaun käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Kesäkeitaan konseptia on suunnitelmissa laajentaa myös Keskustorin ulkopuolelle, aina Aleksis Kiven kadulle saakka. Kesän pilottiprojektissa katu somistettaisiin kesäkeitaan mukaisesti ja annettaisiin kadun varrella toimivien kivijalkayritysten vallattavaksi mahdollistamalla yritysten levittäytyminen liiketilojen ulkopuolelle.

– Näin Keskustorin ja Laukontorin välille muodostuisi viihtyisä ihmisvirtoja liikuttava akseli. Katutilan suunnittelua tehdään yhdessä sen varrella toimivien yritysten kanssa, todetaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Kesänajan pilottiprojekteja suunnitellaan yhteistyössä Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman ja tapahtumapalveluiden kanssa.

Edit 15.4. klo 18.10: Muokattu otsikkoa. Kesäkeidas aukeaa heinäkuussa.