Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolme jatkoon Ylöjärven kaupunginjohtajan valinnassa – Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan virtuaalisesti

Ylöjärven uuden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä on päättänyt, että prosessissa etenee jatkoon kolme henkilöä.

Valitut ovat Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja, vt. kaupunginjohtajaja Pauli Piiparinen.

Tavoiteaikataulu on, että valinta etenee kaupunginhallitukseen 17. toukokuuta ja että kaupunginvaltuusto päättää valinnasta 24. toukokuuta.

Ennen toimielinkäsittelyä valtuutetuille järjestetään mahdollisuus keskustella ehdokkaiden kanssa. Kaupunkilaisille, henkilöstölle sekä muille kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin virtuaalisesti. Lisätietoja on luvassa myöhemmin.

Haastatteluryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja jokaisen vaaleilla valitun valtuustoryhmän nimeämä jäsen ja varajäsen. Haastatteluryhmän sihteerinä toimii henkilöstösuunnittelija.

Kaupunginjohtajan viran erityisinä kelpoisuusehtoina ovat yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi perehtyneisyyttä strategiseen kuntajohtamiseen sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta.

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021.