Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikin Brewing Company sai luvat Viron suurpanimolle, säilyttää silti pienpanimostatuksen Suomessa – "Näin saadaan säilymään Tampereella kymmeniä työpaikkoja"

Pyynikin Brewing Company on saanut luvan panimotoiminnalle Virossa.

Panimoyhtiö tiedotti asiasta torstaina.

Tamperelaispanimo ostaa Haljalan panimon tanskalaiselta Harboelta. Panimo- ja elämystoiminta jatkuu myös Tampereella.

Panimon mukaan lisäkapasiteetti tulee tarpeeseen, sillä nykyinen noin kahden miljoonan litran tuotantomäärä ei ole riittänyt vastaamaan kasvavaan kysyntään. Luvat panimotoiminnalle on saatu eri viranomaistahoilta Virossa.

– Etsimme pitkään ja turhaan lisäkapasiteettia Suomesta. Loppuvuonna 2020 meille aukeni mahdollisuus neuvotella isokokoisen Haljalan panimon hankkimisesta, jossa olutta on tehty jo vuosikymmeniä. Panimolle saatiin ammattitaitoinen henkilökunta mukaan lukien huippuluokan panimomestari, kertoo Pyynikin perustaja Tuomas Pere tiedotteessa.

Panimoyhtiön juomatuotannosta vastaa jatkossa panimomestari Timo Kuorehjärvi, jolla on pitkä kokemus alalta. Hän on valmistunut diplomipanimomestariksi vuonna 2005 Kööpenhaminassa. Muu henkilökunta on myös kokenutta ja ollut pitkään töissä panimolla.

Panimo sai myös hyviä uutisia verottajalta, joka hyväksyi panimon toiminnan myös toisessa EU:n jäsenvaltiossa, siten että verotuksellinen pienpanimostatus säilyy.

– Näin saadaan säilymään Tampereella kymmeniä työpaikkoja. Oluen paneminen sekä monipuolinen elämys- ja tapahtumatoiminta voi jatkua myös yhtiön kotikaupungissa. Tampereella jää mahdollisuus tuotekehityksen, taiteellisempien erien ja alkuaikojen tummien klassikko-oluiden tekemisen vapaus, hehkuttaa Pere.

Panimo käynnisti uuden osakeannin maaliskuussa 2021. Käynnissä oleva anti on kiinnostanut sijoittajia, Osakeanti on kerännyt jo lähes 900 000 euroa.

Pienempien sijoittajien lisäksi mukaan ovat lähteneet myös isommat sijoittajat. Viimeisimpänä tamperelainen Samu Saarikoski, joka on lähtemässä mukaan miljoonan euron ankkurisijoituksella.

– Olen jo vuosia seurannut Pyynikin toimintaa suurella mielenkiinnolla. Nyt oli viimeisiä hetkiä päästä isosti mukaan. Odotan innolla tulevaa, kertoo Samu Saarikoski tiedotteessa.