Kulttipuolustaja Atte Pentikäinen muistelee uransa vaiheita – Seura: "Isä sanoi minulle, että muista brändätä itsesi"

Monien mielestä Orivedeltä maailmaan lähteneellä Atte Pentikäisellä ei olisi pitänyt olla mitään mahdollisuuksia nousta liigapuolustajaksi jääkiekossa, mutta niin vain kävi. Itseasiassa Oriveden Fortunan riveistä ei ole vieläkään noussut toista jääkiekkoilijaa, joka olisi tehnyt niin pitkän uran ammattijääkiekkoilijana kuin Pentikäinen.

Kovaotteinen pelaaja tiesi hyvin, että ei ole kiekollisesti tai liikkeeltään taitava jääkiekkoilija, mutta joukkueen miehenä, taklaajana ja peruspuolustajana pelivuosia riittää.

Seura-lehti on haastatellut tamperelaista, joka pelasi jääkiekkoa niin Ilveksessä kuin Tapparassakin.

– Isäni on koko ikänsä ollut tosi vahvasti kirveen puolella, ja kun Ilves tarjosi minulle ensimmäistä sopimusta, kysyin hänen mielipidettään. Isä sanoi kestävänsä sen vuoksi vähän aikaa suunsoittoa Kauppahallissa, Pentikäinen kertoo.

Puolustajan isä antoi pojalleen muitakin hyviä vinkkejä.

– Isäni on tehnyt pitkän uran liike-elämässä. Kun menin Ässiin pelaamaan, hän sanoi minulle, että muista brändätä itsesi. Ajattelin silloin, että se on jotain liike-elämän huuhaajuttuja. Mutta myöhemmin tajusin, että totta kai itsensä pitää brändätä ja ehdottomasti paras tapa siihen on olla oma itsensä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut