Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Kauppahallin vetovoima puree edelleen – koko ajan on ollut tulijoita, sanoo kiinteistöpäällikkö

Kaupunki: Ensimmäistä kertaa järjestetyllä kauppiashaulla halutaan yhtenäistää käytäntöjä.

Tampereen kauppahalli haki tänä keväänä ensimmäistä kertaa kauppiaita avoimella haulla. Itse haku on ollut ennenkin avoin, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun vapaista liiketiloista tiedotetaan laajemmin.

Kiinteistöpäällikkö Teemu Alavenetmäki kertoo, että tarkoituksena on yhtenäistää kauppiashaun tapaa ja kehittää kaupungin toimintaa. Hakua on kehitetty Alavenetmäen mukaan sekä kaupungin tarpeesta että osin myös palautteiden perusteella.

Tähän asti Kauppahalliin yrittäjiksi haluavat ovat olleet yhteydessä sähköpostilla ja puhelimitse.

– Siitä on tullut palautetta, että ei ole ollut selkeää tapaa, miten voi hakea. Tällä saadaan tieto laajemmin levitettyä, Alavenetmäki sanoo.

Haussa on mukana kolme tyhjää liiketilaa. Kauppahallissa näkyy tyhjänä muitakin liiketiloja, mutta niihin on jo tulossa uusia vuokralaisia. Tällä hetkellä tyhjiä tiloja ei Alavenetmäen mukaan ole mitenkään huolestuttavan paljon, vaan sama määrä kuin vaihtuvuutta on yleisestikin ollut.

– Vapaiden liiketilojen määrä ei ole se, miksi hakutapaa lähdettiin kehittämään.

Alavenetmäki on työskennellyt kiinteistöpäällikkönä noin 1,5 vuotta.

– Koko ajan on ollut tulijoita eikä edes näinä aikoina ole ollut pienempää se kiinnostus. Yhteydenotto on viikoittaista ja laidasta laitaan ihan joka alan toimijaa.

Alavenetmäki kertoo, että Kauppahallin vuokralaisille on muutama kriteeri. Luottotietojen täytyy olla kunnossa ja lisäksi kaupunki arvioi soveltuvuutta. Kauppahalliin haluavilta odotetaan myös liiketoimintasuunnitelmaa hakemuksen liitteeksi. Myös se vaikuttaa, millaisia tiloja on vapaana.

– Esimerkiksi kaikissa tiloissa ei ole ravintolavarustusta eikä sellaista saa kaikkiin, Alavenetmäki sanoo.

– Vähän sovittelua on, mutta tähän asti on minun mielestä onnistuttu saamaan vapaille paikoille hyviä toimijoita jotka ovat monipuolistaneet hyvää valikoimaa.

Tulevaisuuden Kauppahallin Alavenetmäki arvioi tunnelmalliseksi ja perinteikkääksi.

Kaupunki on vastikään peruskorjannut Kauppahallin wc-tilat. Tälle vuodelle on suunnitelmissa äänimaailmaa parantava projekti.

– Projektin toteutuksen jälkeen kuulutukset ja musiikki kuuluvat joka paikkaan suht samalla tavalla. Näin pystytään monipuolistamaan muun muassa erilaisia teematilaisuuksia, Alavenetmäki sanoo.

– Kauppahalli on perinteikäs ja arvokas osa kaupungin keskustan kaupankäyntiä. Tällä hetkellä lähisuunnitelmissa on tiivistää yhteistyötä entisestään Kauppahallissa toimivien yritysten kanssa ja sitä kautta löytää suuntaviivoja kiinteistönomistajan ja vuokralaisten tavoitteiden eteenpäin viemiseen, hän jatkaa.