Tesoman seisakkeen rakennustyö on täydessä käynnissä – suunnitelman mukaan junan kyytiin pääsee syksyllä 2021

Suunnitelmien mukaan Tesoman seisakkeelta pääsee junan kyytiin syksyllä 2021. Väylävirasto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tesoman kaupunginosaan Tampereella rakennetaan uusi junaliikenteen seisake. Työt alkoivat loppuvuonna 2020 ja ovat kiivaimmillaan kuluvana keväänä. Laiturielementtien asennustöitä tehdään huhti-toukokuussa viikonloppuisin yöaikaan junaliikenteen katkoissa.

Tesoman seisakkeen rakennusurakassa toteutetaan lähi- ja kaukojunien pysähtymisen mahdollistava reunalaituri, kulkuyhteydet laiturille sekä seisakkeen edellyttämät järjestelmät.

Ristimäenkadun varteen on rakennettu tulevaa liityntäpysäköintialuetta, joka päällystetään vielä myöhemmin urakan edetessä. Alkuvuoden aikana seisakkeen länsipäähän on rakennettu meluseinää ja lisäksi seisakkeen alueella on tehty paljon kunnallisteknisiä töitä.

– Laiturielementtejä asennetaan viikonloppuisin yöaikaan junaliikenteen katkoissa huhti-toukokuussa. Laiturielementtien asennus on kriittinen ja tarkka työvaihe, kertoo pääurakoitsijana toimivan Prorata Oy:n projektipäällikkö Sami Lahtinen.

Elementit tulee asentaa niin, että ne ovat juuri oikealla etäisyydellä laiturille pysähtyvästä junasta.

Laiturielementtien asennuksen jälkeen tehdään laiturin kantava kerros sekä melukaide laiturin reunaan. Tämän jälkeen tehdään päällysteet ja kiveykset laiturille sekä viimeistellään radan alittava Tesomanraitti. Lisäksi asennetaan merkit ja opasteet, tehdään valaistustyöt ja pyöräpysäköintialueet sekä odotuskatokset.

– Ennen seisakkeen avaamista tehdään vielä rautatieturvalaitteiden muutokset sekä asennetaan Fintraffic Raide Oy:n matkustajainformaatiojärjestelmät ja Tampereen seudun joukkoliikenteen lippujen lukijalaitteet, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Terhi Haapaniemi.

Rautatieturvalaitteiden muutosten toimivuuden varmistamiseksi on tehtävä junien kulunvalvontajärjestelmään liittyvät koeajot veturilla sekä käyttöönottoluvan edellyttämät tarkastukset.

– Haasteita työmaalla on aiheuttanut esimerkiksi viime vuosia kylmempi ja runsaslumisempi talvi, joka on hieman hidastanut maarakennustöitä, kertoo Lahtinen.

Seisakkeen rakennustyöt valmistuvat loppukesällä. Tesomalta pääsee nousemaan junan kyytiin syksyllä 2021.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut