Hervantaan rakennetaan uusi puisto – Leikki-, peli- ja kuntoilupaikka, niittyalue ja paljon puustoa

Itä-Hervantaan rakennetaan uuden ja vielä rakentuvan kerrostalokorttelin keskelle uusi viheralue, Latsaruksen puisto.

Puiston pohjoispäähän sijoittuu monipuolinen leikki-, peli- ja kuntoilupaikka ja kapenevasta eteläpäästä löytyy luonnonmukainen, viihtyisä niittyalue. Puistoon istutetaan myös eri lajista puustoa.

Latsaruksen puisto sijaitsee Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä.

Leikkipaikan välinevalikoimasta löytyvät keinut, jousikiikut, karuselli, kiipeilytelineet, Panna-areena ja ulkokuntoiluväline. Leikkipaikalle tulee pöytä-penkkiryhmä ja penkkejä, ja penkkejä tulee myös pääkäytävien varrelle.

Muu osa puistosta on pääosin maisemaniittyä, leikkipaikan länsipuolella on pienempi nurmikkoalue. Hoidon tavoitteena on avoin, viihtyisä, luonnonarvoiltaan monimuotoinen ja maisemallisesti edustava niitty. Niitylle kylvetään muun muassa kukkivia niittykasveja.

Puistoon tulee tammia, jalavia, pyökkejä, pihlajia, pihtoja, vaahteroita ja lehtikuusia. Leikkipaikkaa rajataan matalakasvuisilla ja helppohoitosilla pensasryhmillä.

Puiston rakentaminen käynnistyy esirakentamisella vuonna 2021.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut