Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiista koiran haukkumisesta johti yöllisiin soittoihin ja seurantaan – syyttäjä vaatii tamperelaismiehelle sakkorangaistusta

Minkälainen reagointi on silloin soveliasta, jos naapurissa sijaitsevan koiran haukkuminen häiritsee? Sitä pohditaan nyt Pirkanmaan käräjäoikeudessa, jossa käsittelyssä on tamperelaismiehen reagointitapa naapurin koiraan.

Rikosnimikkeinä ovat viestintärauhan rikkominen ja salakatselu, jolle on myös vaihtoehtoisia syytenimikkeitä. Tapahtuma-aika on syksyllä 2019, jolloin mies reagoi ulkona haukkuvaan koiraan. Koira oli ärsyttänyt miestä siinä määrin, että tämä oli soitellut omistajaksi tietämälleen naiselle useita kertoja päivittäin sekä myöskin yölliseen aikaan. Miehen mukaan hänellä oli oikeus yhteydenottoihin.

Siitä osapuolet ovat sen sijaan erimielisiä, salakatseliko mies naista vai vain uhitteli tällaisella mahdollisuudella. Syyskuusta marraskuuhun 2019 miehen parvekkeella oli tekninen vempele, joka oli miehen mukaan vain pelkkä kuori jolla oli kuitenkin pyritty vaikuttamaan siihen, että nainen saisi koiransa olemaan haukkumatta. Naisen mukaan miehen parvekkeella taas sijaitsi valvontakamera, joka oli suunnattu suoraan hänen pihaansa. Mikäli oikeus pitää naisen kertomusta uskottavana, miestä odottaa tuomio salakatselusta.

Aluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii tamperelaismiehelle sakkorangaistusta kahdesta rikoksesta.