Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karaokeilta Kaukajärvellä päättyi dramaattisesti, kun koulukodista karannut poika kävi 65-vuotiaan miehen päälle – "Heilui kuin viikatteen kanssa eestaas"

Pirkanmaan käräjäoikeus on maanantaina käsitellyt tapausta, jossa Helsingin Vallilassa noin 20-vuotiaan miehen kuoliaaksi puukottanutta alaikäistä poikaa syytetään muun muassa tapon yrityksestä sekä törkeästä ryöstöstä. Tapahtumat sijoittuvat Tampereen Kaukajärvelle ja ajoittuvat noin viikkoa ennen Vallilan surmatyötä.

Vallilan surmatyöstä alaikäinen koulukotikarkuri tuomittiin aiemmin yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen.

Kaukajärven tapauksessa koulukodista aiemmin karkumatkalle lähtenyt poika oli liikkeellä varastetulla autolla kaverinsa kanssa. Kaveri oli ottanut auton käyttöön luvatta äidiltään. Kaveri oli kuskina, ja poikien piti saada rahaa polttoaineen ostamiseen.

Elettiin lokakuuta 2020, kello oli yksi yöllä. Kaukajärvellä oli hipihiljaista. Liikkeellä sattui olemaan 65-vuotias mies, joka oli pahaksi onnekseen lähtenyt samaan aikaan karaokeillasta.

– Auto pysähtyi viereen, siihen rotvallin reunalle. Sieltä syöksyi kaveri pihalle ja sanoi, että anna kaikki rahat, mies muisteli esitutkinnassa.

Miehellä ei ollut rahaa, jonka ryöstäjäkin pian tuli huomaamaan. Mies yritti heittää poikaa mukanaan olleella grogilasilla. Hetken päästä hän pahaksi onnekseen kompastui syksyisessä yössä.

Sitten alkoi takominen.

– Se heilui kuin viikatteen kanssa eestaas. Heti en varmaan tajunnutkaan, että kylkeen tuli isku, mies muistelee.

Yksi isku meni sen verran lähelle tärkeitä sisäelimiä, että ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten ripeä toiminta pelasti tämän hengen.

Mies vaatii alaikäiseltä pojalta 16 000 euron korvauksia muun muassa henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.