Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Aikuinen mies käveli Kaukajärvellä, sitten koulukotipoika vaati rahaa ja löi häntä puukolla – Vallilan puukottaja vastaa nyt syytteeseen tapon yrityksestä

Tamperelainen uutisoi lokakuussa 2020 rikostapauksesta, jossa alaikäinen poika oli lyönyt aikuista miestä puukolla Tampereen Kaukajärvellä.

Alaikäinen poika ja hänen kaverinsa olivat paenneet koulukodista, ja yrittäneet hankkia syytteen mukaan rahaa kyseenalaisin tavoin pakomatkallaan. Henkilöautolla liikkuneet pojat olivat huomanneet miehen kadulla, ja toinen pojista oli lähtenyt vaatimaan häneltä rahaa. Tilanteessa poika oli lyönyt miestä puukolla. Uhrilla ei ollut rahaa. Oikeuden mukaan ilman välitöntä sairaalahoitoa uhri olisi menehtynyt vammoihinsa.

Tämän jälkeen poikaa ei pidetty vangittavana, vaan hänet määrättiin matkustuskieltoon.

Matkustuskielto ei kuitenkaan poikaa varsinaisesti hillinnyt. Sittemmin alaikäiselle pojalle on kertynyt raskaampikin syyte. Hänen epäillään surmanneen noin parikymppisen miehen Helsingin Vallilassa viime syksyllä. Teko sattui noin viikko Kaukajärven ryöstön jälkeen. Alaikäinen poika oli syytteen mukaan ostanut puukon keskustan kaupasta ja lyönyt uhriaan tällä ainakin 20 kertaa.

Maanantaina poika vastaa syytteeseen Tampereella sattuneesta tapon yrityksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Lisäksi rikosnimikkeinä ovat myös törkeä ryöstön yritys sekä törkeä kotirauhan rikkominen. Poika osallistuu oikeudenkäyntiin helsinkiläisestä vankilasta.