Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Tampereen kulttuuripääkaupunkihakemusta – seuraavaksi se on lähdössä EU-raadille

Perttu Pesä vetää kulttuuripääkaupunkihanketta. Teatteriohjaaja Marika Vapaavuori on mukana johtoryhmässä. Taiteelliseen johtokolmikkoon kuuluu mainitun kaksikon lisäksi myös Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen. Arkistokuva. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan kaupungin ja Pirkanmaan hakemusta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Esitys on, että hakemus hyväksytään lähetettäväksi EU-raadille. Palvelualueen johtaja Teppo Rantanen oikeutetaan tekemään hakemuksen tekstiin vähäisiä teknisiä muutoksia.

Tampereen lisäksi hakijoiksi Suomen kilpailuun ovat ilmoittautuneet Oulu ja Savonlinna. Hakuprosessi on kaksivaiheinen: kaikki hakijat pääsivät jatkoon kulttuuripääkaupunkihankkeen ensimmäisestä vaiheesta 24.6.2020.

Lopullinen valinta hakijoiden keskuudesta tehdään 2. kesäkuuta, kun toinen hakuvaihe on päättynyt.

Hakukirja lähtee painoon 14. huhtikuuta ja toimitetaan opetus- ja kulttuuriministeriöön viimeistään 23. huhtikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut