Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaihtuvat nopeusrajoitukset poistuvat Tampereen ja Oriveden väliltä – liikennemerkkien vaihdon aikana tiellä alennetut nopeusrajoitukset

Vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit muutetaan kiinteiksi nopeusrajoitusmerkeiksi Tampereen ja Oriveden välillä valtatiellä 9. Vaihto alkaa tiistaina 13. huhtikuuta.

Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan noin 34 kilometrin matkalta, jolla vaihtuvat merkit taustajärjestelmineen ovat tulleet elinkaarensa päähän. Kiinteä nopeusrajoitus astuu voimaan heti merkkien asennuksen jälkeen.

Merkkien vaihtaminen kestää noin kaksi viikkoa. Töiden aikana valtatiellä on osittain käytössä alennetut liikennenopeudet sekä tarvittaessa myös yksittäisiä kaistansulkuja. Vilkkaasti liikennöidyissä kohdissa työt ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolelle, jotta vaihtotöistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa liikenteelle.

Alasjärven ja Suinulan välillä kiinteä nopeusrajoitus tulee jatkossa olemaan 80 km/h, koska liikennemäärät ovat suuret, raskasta liikennettä on paljon eikä ohitusmahdollisuuksia juurikaan ole. Pirkanmaan ely-keskus on laatinut yleissuunnitelman vaihtuvan nopeusrajoitusjärjestelmän uusimiseksi nyt purettavalle osuudelle. Hankkeen mahdollinen toteuttaminen on riippuvainen tieosuuden laajemman kehittämisen aikataulusta.