Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi Wayne Gretzkyn maila oli vuosikaudet hämeenkyröläisessä autotallissa? – Siitä kertoo nyt tamperelainen kiekkomies Risto Laine

Elettiin vuotta 1982, kun armottomana kiekkomiehenä tunnettu Risto Laine seuraili Tampereella ja Helsingissä järjestettyjä jääkiekon MM-kisoja.

Huomio kiinnittyi muuan pelimieheen, joka esitti turnauksessa mainioita otteita. Niinkin mainioita, että hän voitti lopulta koko turnauksen pistepörssin.

Nimi on sittemmin tullut jääkiekon yhteydessä myös muutamaan otteeseen esille ja joku on hänestä saattanut sittemminkin kuulla: Wayne Gretzky, mies jonka ura arvoturnauksissa päättyi Naganon talviolympialaisten neljänteen sijaan vuonna 1998.

– Tämä tuli pyydettyä harjoitusten yhteydessä. Hän ei tehnyt tällä mailalla yhtään maalia tai antanut yhtään syöttöä turnauksessa.

Kun kisat olivat ohi, Gretzkyn maila sijaitsi hyvän aikaa hämeenkyröläisessä autotallissa, Laineen kesäpaikalla siis.

– Sinnehän sekin oli jäämässä, kunnes aloin miettiä että kai näitä johonkin voisi vähän paremminkin esille laittaa. Kyllä kai tämä muutaman sadan euron arvoinen maila on ollut lähtökohtaisesti, Laine miettii.

Nyt seuraavaksi selvitetään, millä hinnalla maila kaupataan nettihuutokaupassa. Apuna siinä ovat ammattikorkeakoulun liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Lisää Risto Laineen mailahankkeesta voit lukea keskiviikon printti-Tamperelaisesta.