Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tärkeintä, että mennään Tampere edellä” – perussuomalaisten pormestariehdokkaat uskovat puolueensa mahdollisuuksiin kuntavaaleissa

Näkökulma: Lassi Kaleva ja Veikko Vallin uskovat, että puolue voi olla Tampereen suurin.

Tampereen perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin kahdella pormestariehdokkaalla.

Jos perussuomalaisista tulee Tampereen suurin puolue, pormestariksi nousee joko Veikko Vallin tai Lassi Kaleva. Pormestariksi asetetaan enemmän ääniä saanut.

Kalevan mukaan tärkeintä on tarjota vaihtoehto.

– Suurin osa nykypuolueista ajaa samaa asiaa: kielletään autoilu, liha ja maito ja pelastetaan maapallo ilmastonmuutokselta. Minulle on tärkeintä, että mennään Tampere edellä, Kaleva sanoo.

Kalevan mukaan Tampereella on keskitytty siihen, että kaupunkia tehdään 30 vuoden päähän.

– Jos aina tehdään 30 vuoden päähän, onko kukaan tyytyväinen? Kaleva kysyy.

Kalevalle pormestarin paikka olisi ”unelmatyö kehittää omaa kotikaupunkia ja varmistaa, että kaikilla on siellä hyvä olla”.

– Minulle on tärkeää se, että kaupunki pitää huolta kaikista heikoimmistaan. Voidakseen tehdä tämän, kunnan talous pitää olla kunnossa. Tarvitaan alueelle yrityksiä ja työpaikkoja. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja mielenterveystyötä.

Perussuomalaiset sai viime kuntavaaleissa 6,2 prosentin kannatuksella Tampereella neljä paikkaa valtuustoon. Kaleva toivoo, että tämän hetken gallupkannatus kanavoituu ääniksi.

– Jos niin tapahtuu, perussuomalaiset on Tampereella ykköspuolue, Kaleva arvioi.

Vuoden 2017 vaaleissa Vallin oli vielä ehdolla TaPun listoilla. Hän ei näe syytä siihen, miksi kannatus ei voisi viime vaaleista nousta.

– Tampere pärjäsi viimeksi huonommin kuin gallupluvut. Nyt meillä on yhteen hiileen puhaltava ryhmä. Perussuomalaiset on muuttunut, meillä on paljon osaamista, paljon fiksuja ja hyvinkäyttäytyviä ihmisiä. Ääriaineistoa ei ole enää, Vallin sanoo.

Verrattain vähän aikaa politiikassa mukana ollut Vallin on huomannut sen olevan melko hidas tapa vaikuttaa.

– En kuvittele olevani koskaan presidentti tai pääministeri, niin pormestari olisi saavutettavissa oleva ja vaikuttava pesti, Vallin sanoo.

Vallin kertoo eduskuntatyön ja talousvaliokuntatyön tuoneen itseluottamusta ja hän uskookin, että voisi pärjätä pormestarina. Hänelle tärkeintä kuntavaaleissa ovat taloudenpito, turvallisuus ja oikeudenmukaisuus.

– Kunnat ja valtiontalous eivät ole menossa hyvään suuntaan. En usko, että on hyviä vuosi tulossa, ellei jostain löydy uusi Nokia pelastamaan, Vallin sanoo.

– Tampereen pitäisi tehdä tiekartta taloudenpidosta samalla intensiteetillä kuin nyt on tehty hiilineutraaliuteen.

Kaksikko kuitenkin sanoo, etteivät he kilpaile keskenään. Jos Vallin tulee valituksi, eduskunta pitää jättää.

– Tämä on Lassille hyvä tilanne. Jos minusta tulee pormestari, Lassi tulee eduskuntaan. Hänellä on vain voitettavaa.

Kaleva myöntää näin olevan, mutta sanoo olevansa täysillä mukana.

– Haen tosissani luottamusta ja kannatusta Tampereen pormestariksi. Kun lähtee vaaleihin, pitää lähteä sillä asenteella, että tulee voittamaan, Kaleva sanoo.