Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinulla ikävä armeijaa? – ei hätää, ensi vuonna voit pelata sen läpi uutuuspelissä, jonka taustalla on tamperelainen yritys

Peli: Inttisimulaattorissa ei unohdeta sotilaskodin munkkejakaan – eikä myöskään varusmiehille niin tärkeitä sosiaalisia kontakteja.

Tikkakoskelta se alkoi. Tamperelainen Jeri Haapavuo koki armeija-aikansa niin mielenkiintoisena kokemuksena, että siitä tunteesta syntyi ajatus tehdä suomalainen armeijapeli.

– Elettiin vuotta 2011. Tuli sellainen olo, että olisi kuin jossain toisessa maailmassa. Sitähän sanotaan, että jos olet kymmenen vuotta sitten käynyt armeijan, niin se se vasta oli sitä tosimiehen hommaa, sanoo Jeri Haapavuo, pelin kehittäjä.

– Tosin tuo sanonta on pysynyt vuosikymmenestä toiseen. Aina kun puhutaan, että on käynyt armeijan vuosikymmen sitten, niin se on aina ollut sitä tosimiesten hommaa.

Sittemmin on syntynyt yritys Please Be Patient ja nyt on kehitteillä peli, joka kantaa nimeä Finnish Army Simulator. Se ei ole kenellekään tekijälleen päätyö, vaan mukavaa puuhaa iltoihin ja viikonloppuihin.

Eikä sitä ole suunniteltu myöskään armeijan taistelusimulaattoriksi.

– Pelin ajatus on olla hupaisa ja viihteellinen kuvaus armeijasta ja armeijan muistoista.

Finnish Army Simulator käy koko armeijan läpi. Pelissä käydään läpi kaikki mahdolliset koulutusaspektit läpi, sen lisäksi on pinkan tekemistä ja ammuntaharjoituksia sekä sängyn petaamista.

– On otettava huomioon myös sosiaalinen puoli, eli on tupakavereita ja ihmisiä joiden kanssa olet tekemisissä. Sotilaskodista voit mennä ostamaan munkin ja vaihtaa pari sanaa muiden kanssa.

Please Be Patient on perustettu Tampereella. Taustalla on yksi aiempi peliprojekti, joka on julkaistu vuonna 2018 Steam-kauppapaikalle.

– Asuin silloin vielä Tampereella. Olen käynyt yliopistoni siellä, ja työpaikkani pääkonttori on yhä Tampereella.

Päätyönään hän on ohjelmistosuunnittelija ja tekee nyt pääsääntöisesti lääketieteeseen suunniteltujen laitteiden ohjelmistoja.

– Sillä tienaan leipäni. En välttämättä haluaisikaan jäädä päivätöistä pois. Pelit ovat intohimo, joka vetää sitkeästi puoleensa. On hieno lähettää oma hengentuote maailmalle ja katsoa, mitä ihmiset on siitä mieltä. Se on aina yhtä palkitsevaa.

Todennäköistä on, että pelin osalta ei käytetä erillistä julkaisijaa.

– Lähtökohtaisesti mennään niin, että julkaistaan tämä suoraan Steam-alustalle. Ihmiset ovat ottaneet projektin jo nyt kiinnostuneena vastaan. On hienoa, että yhteisöllisyyttä löytyy ja viidakkorumpu kumisee silloin kun aihetta on.

Julkaisuaikataulu on alustavasti niin, että peli julkaistaan maaliskuussa 2022. Sitä ennen odottaa kova testausvaihe.

– Loppukesästä on tarkoitus aloittaa pelin betatestaus jotta ihmiset voivat testata peliä ja se kehittyy sitä kautta sitten paremmaksi.