Tredu teki ennätyksen: liki 10 000 hakijaa – Suosikkien joukkoon myös uusia aloja

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun suosio jatkaa kasvuaan.

Tänä vuonna Tredun kaikkiin hakukohteisiin saapui hakemuksia yhteensä 9 575, kun viime vuonna vastaava luku oli 9 071.

Syksyllä alkaviin perustutkintoihin on tarjolla yhteensä 2 667 aloituspaikkaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin nousi merkittävästi.

Toisen asteen eli ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku päättyi keskiviikkona. Kiinnostus ammatillista koulutusta kohtaan on vahvistunut läpi poikkeuksellisen korona-ajan, mikä heijastuu hakijamäärien voimakkaaseen kasvuun.

Tredun valitsi ensimmäiseksi hakutoiveeksi 2 804 hakijaa, kun viime vuonna luku oli 2 619. Ensisijaisten hakijoiden suhdeluku aloituspaikkoihin verrattuna on 1,05.

Myös kaksoistutkinnon eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon rinnakkain suorittaminen kasvatti suosiotaan. Ensisijaisia hakijoita kaksoistutkintoon oli 407.

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan Tredun verkkosivulla 17. kesäkuuta. Opiskelijan on otettava myönnetty opiskelupaikka vastaan viimeistään 1. heinäkuuta.

Sähköistyvän yhteiskunnan monipuoliset työllistymismahdollisuudet vaikuttivat sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suosioon. Hakijamäärät olivat erityisen korkeita sekä Nokian Kivimiehenkadun että Kangasalan toimipisteissä. Kolmevuotiseen perustutkintoon haki yhteensä 780 hakijaa.

Liiketoiminnan perustutkinto sekä logistiikka-alan säilyttivät vetovoimaisuutensa tänäkin vuonna, mutta niiden rinnalle nousi uusia koulutusaloja. Mielenkiintoa herättivät erityisesti metsäala Kurussa, kone- ja tuotantotekniikka Pallotiellä, tekstiili- ja muotiala Sammonkadun toimipisteessä sekä taideteollisuusala Hepolammin toimipisteessä.

Virtain ja Oriveden toimipisteissä suosituin hakukohde oli autoala.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto säilytti suosionsa tämänkin vuoden yhteishaussa. Santalahden toimipisteessä opiskeltavan koulutusohjelman valitsi ensimmäiseksi hakutoiveekseen 166 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutusohjelmassa on yhteensä 60.

Jatkuva haku tarjoaa mahdollisuuden päästä opiskelemaan Treduun myös yhteishaun ulkopuolella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut