Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pian esitellään Tamperetta areenoineen ja ratikoineen maailman lentoliikenteen päättäjille – "On aivan eri asia olla täällä fyysisesti ja nähdä, mitä täällä tarjotaan kuin että vaan maailmalla powerpointeilla esitellään"

Näkökulma: Lentoalan päättäjät kokoontuvat ensi helmikuussa Tampereelle. Kaupungin toiveena on, että kansainvälinen kongressi vilkastaisi alueen lentoliikennettä.

Ensi vuoden helmikuussa Tampereella järjestettävä lentoalan Connect-tapahtuma on kaupungille valtavan tärkeä mahdollisuus. Näin sanoo Visit Tampereen lentoliikenteen erityisasiantuntija Marja Aalto.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Connectin kaltainen tapahtuma järjestetään Suomessa.

– Tavoitteena on, että saadaan ilmailualan päättäjiä ja Euroopan lentoliikenteen ihmisiä paikan päälle näkemään, että Tampere on juuri niin vetovoimainen ja mahtava paikka kuin heille on myyty, Aalto sanoo.

Aalto ja Perttu Pesä ovat osallistuneet tapahtumaan jo aiemmin ja tehneet töitä sen eteen, että tapahtuma tulisi Tampereelle. Connect-tapahtumaan odotetaan yli kuuttasataa lentoalan päättäjää. Tapahtumassa muun muassa suunnitellaan tulevaisuuden lentoreittejä.

– Tämä on ajallisesti todella tärkeä hetki, että lentoyhtiöt saadaan Tampereelle.Tämä on todennäköisesti ensimmäinen kansainvälinen, kasvotusten järjestettävä tapahtuma, jossa lentoliikenteen ihmiset jälleen tapaavat toisiaan, Aalto kertoo.

Tapahtuma myös käynnistää koronan jälkeisten kansainvälisten kongressien sarjan Tampereella. Ajankohta on myös tärkeä siksi, että Tampere pyrkii Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Lisäksi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat ovat vain muutama kuukausi Connect-tapahtuman jälkeen.

Tavoitteet ovat siinä, että saadaan elinkeinoelämää palvelevaa lentoliikennettä.

– On aivan eri asia olla täällä fyysisesti ja nähdä, mitä täällä tarjotaan kuin että vaan maailmalla powerpointeilla esitellään.

Tampereen niin sanottu kärkituote on ollut keskustan kehitys ja aseman seutu, joista ensimmäisenä valmistuu Uros Live -areena.

– Ensi vuoden helmikuussa se on jo auki. Ihmiset, jotka ovat nähneet sen ensin lyijykynäpiirustuksena, pääsevät nyt näkemään sen käytössä.

Tavoite on tietenkin saada lisää lentoja Tampereelle. Ei kuitenkaan riitä, että saadaan ”vain jotain”.

– Tavoitteet ovat siinä, että saadaan elinkeinoelämää palvelevaa lentoliikennettä. Saksa on tärkeä markkina Pirkanmaan alueelle, mutta totta kai Euroopan pääkohteet, kuten Lontoo tai Amsterdam myös kiinnostavat. Niistä se lähtee liikkeelle, Aalto sanoo.

– Ilman muuta täytyy myös muistaa, että olemassa olevien reittien säilyttäminen, kehittäminen ja ylläpito on tärkeää.

Tällä hetkellä Tampere-Pirkkalan lentokentän ohjelmassa ovat Finnair Helsinkiin, SAS Tukholmaan ja AirBaltic Riikaan. Näistä yhtiöillä on omat reittiverkostonsa muualle maailmaan.

– Totta kai meillä on yhä toive, että saadaan Ryanair palaamaan Tampereelle mahdollisimman pian.

Ryanair ei päässyt aloittamaan kesäkauden 2020 lentoja koronan suljettua liikenteen.

Aallon mukaan lentojen lisäämiseen on laajat valmiudet, sillä Tampere-Pirkkalan lentokenttää ei ole suljettu pandemian aikana. Kenttää on käytetty puolustusvoimien, koulutuslentojen ja yleisilmailun tarpeisiin.

– Kenttä on täydessä valmiudessa.