Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oli aamuneljä, kun lepotauolle mennyt junatarjoilija kävi huomauttamassa kovaäänisesti puhelimeensa puhunutta naista – sitten alkoi tapahtumasarja, jota on käsitelty hovioikeudessa asti

Tammikuussa 2019 Kemijärveltä Tampereelle matkanneessa yöjunassa tapahtui välikohtaus, jota on nyt käsitelty Turun hovioikeutta myöten. Hovioikeus on todennut, ettei asiaa ole perustetta käsitellä enempää, joten Pirkanmaan käräjäoikeuden parikymppiselle naiselle langettama tuomio pahoinpitelystä on jäämässä voimaan.

Elettiin aamuyön tunteja, kun lepotauolle mennyt tarjoilija kuuli hyttikäytävästä kovaäänistä puhetta. Käytävällä oli nuori nainen, joka puhui puhelimeensa erittäin kovalla äänellä. Juna oli noin parin tunnin matkan päässä Tampereesta.

Tarjoilija pyysi naista olemaan hiljempaa. Tämän jälkeen nainen tuli uudelleen häntä vastaan lähempänä ravintolavaunua. Nainen kävi tässä vaiheessa tarjoilijan kimppuun: otti tältä silmälasit päästä ja hajotti ne, sekä repi tätä korvasta jossa oli korvakoru.

Repiminen oli siinä määrin raivokasta, että teosta aiheutui kivun lisäksi myös pysyvä fyysinen haitta. Tarjoilija ei pysty pitämään korvassa enää korvakorua ja korva jouduttiin repimisen aiheuttamien vaivojen takia sittemmin leikkaamaan. Pahoinpitely on aiheuttanut naisessa sittemmin pelkotiloja työvuorojen aikana.

Tilanne loppui vasta toisen matkustajan tullessa hätiin. Nuori nainen lähti tilanteesta muualle, mutta löytyi nopeasti junan työskentelyhytistä. Naista kuvailtiin pienikokoiseksi ja pipopäiseksi ja tämän käyttäytymistä hyvin oudoksi.

Kaiken kaikkiaan naiselle tuli maksettavaa välikohtauksesta yli 12 300 euroa. Summa koostuu muun muassa pysyvästä psyykkisestä ja fyysisestä haitasta sekä rikosuhrimaksusta.