Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki Nysse-liikenteen bussit desinfioidaan nanopinnoite-ruiskutuksella – Uusi tekniikka tuhoaa tehokkaasti bakteereja ja viruksia

Nysse on tilannut kaikkiin liikenteessään käytössä oleviin busseihin valon avulla desinfioivan nanopinnoitteen. Uuden tekniikan on tutkitusti todettu tuhoavan bakteereja ja viruksia tehokkaasti, ja antavan näin pitkäikäisen antimikrobisen suojan käsitellyille pinnoille.

Nanopinnoitteen toiminta perustuu valokatalyysiin. Pinnoite asennetaan pinnoille ruiskuttamalla. Liuos sisältää vesiliukoista titaanidioksidia, hopeaioneja ja vettä. Pinnoiteratkaisu on ympäristöystävällinen, ja vaaraton niin ihmisille kuin eläimillekin.

Pinnoitteen desinfioiva vaikutus voidaan todentaa pintapuhtaustestillä, jota käytetään yleisesti mm. sairaalatilojen, elintarviketeollisuuden ja suurkeittiöiden puhtaustason mittauksessa. Käsittely muodostaa pinnoille pitkäaikaisen, puolesta vuodesta jopa vuoteen kestävän kalvon.

Työn toteuttaa Nanope Oy. Nanopinnoite on jo tehty kaikkiin Paunun Nysse-busseihin. Muiden liikennöitsijöiden autot pinnoitetaan tämän ja ensi viikon aikana. Merkintänä käsittelystä autoihin liimataan tarra kuljettaja-aition seinään sekä keskiovien lähelle.