Ylöjärvellä avattiin Mielikioski – siellä voi keskustella luottamuksellisesti mielenterveydestä tai esimerkiksi päihteiden käytöstä

Kioskilla työskentelevät psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen. Kioskin tilat terveyskeskuksessa avataan heti, kun koronatilanne sallii. Siihen asti kioski palvelee etänä. Tiina Helminen

Teemu Nurmi

Ylöjärven kaupunki on avannut terveyskeskukseen Mielikioskin, matalan kynnyksen tukipisteen, jossa voi keskustella luottamuksellisesti mielenterveydestä tai esimerkiksi päihteiden käytöstä.

Mielikioskilla työskentelee kaksi ammattilaista, psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen. Heihin saa yhteyden puhelimella, sähköpostilla tai chatin kautta. Nykyiset koronarajoitukset eivät mahdollista fyysisiä tapaamisia kioskin tiloissa, mutta myös ne ovat tulevaisuudessa olennainen osa kioskin toimintaa.

– Terveyskeskuksen kahvilapäädyn aulassa on kaksi palaveritilaa, jotka avaamme heti, kun koronatilanne sallii. Tällöin kioskille voi poiketa ilman ajanvarausta aukioloaikojen puitteissa, Mervi Heiskanen ja Anne Salminen kertovat tulevista suunnitelmista.

Mielikioskiin voi ottaa yhteyttä, jos on esimerkiksi elämäntilanteeseen, mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia tai on huolissaan läheisen tilanteesta. Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa sekä ohjausta ja tukea muiden palveluiden käytössä.

Kioskilla voi keskustella myös mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioski palvelee 18 vuotta täyttäneitä ylöjärveläisiä, palvelu on maksutonta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut