Näin Stocka muuttuu – "Food is new fashion"

Kauppa: Uuden ruokakaupan julkistanut Stockmann tiivistää omia tilojaan ja lisää palvelutarjontaansa tavaratalon sisällä.

Tampereen Stockmannin tulevaisuuden tilaratkaisut ovat hahmottumassa.

Yrityssaneerauksen yhteydessä Stockmannin omat tilat tavaratalorakennuksessa tiivistyvät.

Pisimmällä ollaan katutasossa, jonka osastot kosmetiikalle, urheilulle ja naisten jalkineille ovat valmiit.

– Katutasosta on jo tullut palautetta, että se tuntuu vanhalta kunnon Stockmannilta. Iso haaste on se, että pystymme uusiutumaan, mutta pitämään samalla kiinni perinteistä, pohtii tavaratalon johtaja Päivi Itkonen-Melartin.

Katutasossa Stockmann toimii vain vanhan tavaratalon puolella Tuomiokirkonkadun toisella puolella olevaan laajennusosaan haetaan uusia vuokralaisia. Tavaratalon johtajan mukaan kiinnostuneita on ollut. Vanhan tavaratalon omistaa Fennia ja uuden puolen OP Tampere.

Kakkoskerroksessa samaan kerrokseen kerätäyt naisten, miesten ja lasten muotiosastot levittyvät myös uudelle puolelle.

– Kakkoskerrokseen valmistuu myös lounge-tila, jossa voidaan järjestää erimerkiksi kanta-asiakastilaisuuksia.

Kolmannen kerroksen kodin osaston uudistustyöt tavaratalon vanhalla puolella ovat vasta alkamassa. Powerin viereen Akateemisen kirjakaupan tiloihin kiinteistönomistaja hakee vuokaralaista.

Tilauudistusten lisäksi Stockmann kehittää Tampereella palveluvalikoimaansa. Koronakuukausina suosiotaan lisänneistä etäpalveluista drive-in-palvelussa tuotteet tuodaan noudettavaksi parkkihalliin ja lahjapalvelussa lahja paketoidaan ja hoidetaan perille.

Muotipalveluille on saatu uudet tilat. Yksityiskäynnillä pukeutumisasiantuntijan kanssa valitaan asustus arkeen tai juhlaan tai uusitaan vaatekaappia perusteellisemmin.

– Monet uudistavat vaatekaappiaan uutta työpaikkaa varten. Myös yritykset käyttävät palvelua uudistamaan työntekijöiden asustusta.

Lisäksi Stockmannin ompelimo ottaa jatkossa vastaan myös korjaustöitä.

Stockmann muutti Hämeenkatu 4:ssä sijaitsevaan liikekiinteistöön vuonna 1981. Peruskorjaus ja laajennusosa Tuomiokirkonkadun toisella puolella sijaitsevaan Hämeenkiven kiinteistöön tehtiin vuosina 2012–14.

Alakerta

”Ruokaosasto on Stockmannin sydän”

Food is new fashion, tiivistää tavaratalon johtaja Päivi Itkonen-Melartin ruokakaupan merkityksen Tampereen Stockmannille. Johtajan mukaan ruuasta on tullut yhä suurempi osa ihmisten elämäntapaa.

– Ruokaosasto on ollut aina Stockmannin sydän. Ruoka on trendi ja vaihtoehtoja on pitää tarjota arkeen ja juhlaan.

Alakerran ruokaosasto muuttuu K-Supermarketiksi, joka avaa ovensa syksyyn mennessä. Kauppiasta ei ole vielä valittu.

Itkonen-Melartinin mukaan asiakkaiden suuntaan kaupalle kasvot antava kauppias on tärkeä kumppani myös Stockmannin oman kehityksen kannalta.

– Ruokakauppa rakennetaan paikallisen kysynnän pohjalle. Tarjolla pitää olla lähitarjontaa, mutta myös wau-tuotteita.

Stockmannin oman herkkuosaston jälkeen tiloissa toimi vuodesta 2018 saakka Pirkanmaan Osuuskaupan Food Market Herkku. Sen alivuokrasopimus irtisanottiin vuoden vaihteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut