Metsossa tapahtuu kevään ajan etänä – "Ajatus lähti toiveesta saada asiakkaille sisältöä myös poikkeusaikana"

Kulttuuri: Kun pandemia ei laantunut, kaupunginkirjastossa päätettiin toteuttaa striimilähetysten kevät. Lähetyksissä esiintyvät esimerkiksi Jukka Nousiainen, Arppa ja eturivin kirjailijoita.

Tampereen kaupunginkirjasto ei tapahtumilta hiljene, vaikka koronakevät tarjoaisi loppuun asti kaikkein huonointa korttia. Kirjasto julkisti hiljattain kevään ohjelmistonsa, jotka kaikki nähdään ja koetaan etänä.

Ensimmäinen tapahtuma on vuorossa torstaina, ja silloin vieraana on kello 17 alkaen striimattavassa lähetyksessä viime vuonna Finlandia-palkinnon saanut ylöjärveläinen Anni Kytömäki. Kytömäki palkittiin vuonna 2014 Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla.

– Kevättä on valmisteltu paljon jo etukäteen. Kun alkoi näyttää siltä, ettei korona tästä heti ole taittumassa, alettiin tällaista konseptia suunnitella jo viime vuoden puolella hyvissä ajoin, kertoo Tampereen kaupunginkirjaston tapahtumista vastaava kirjastonhoitaja Tuija Valli.

Sitten kevään aikana on luvassa myös musiikkia. Metso STUDIO-lähetyksissä esiintyvät Arppa (12.4.), Ursus Factory (16.4.) sekä Jukka Nousiainen yhtyeineen (29.4.). Keikat toteutetaan otsikolla Metso LIVE ja jokainen niistä alkaa kello 21.

– Siihen pyrimme tietysti, että lähetykset ovat kaikin puolin mahdollisimman korkeatasoisia. Jotta tämä onnistuisi, tekeviä käsiäkin on mukana runsaasti. Tuotannossa on mukana paljon kirjastolaisia ympäri Tamperetta, Valli kuvailee.

Katsoja pystyy seuraamaan lähetyksiä veloituksetta. Lähetykset jäävät myös seurattavaksi: mikäli etätapahtumia ei ehdi katsomaan niiden alkuperäisinä lähetyspäivinä, tallenteen voi katsoa myös myöhemmin kirjaston omalta YouTube-kanavalta.

Kevättä on valmisteltu paljon jo etukäteen.

Osa lähetyksistä toteutetaan suorina lähetyksinä, osa tallenteina.

– Olen tietysti siitä hyvin iloinen, että lähetyksiin löytyi paitsi paljon toteuttajia, myös paljon halukkaita osallistujia, esiintyjiä ja artisteja. Kevään ohjelma on kaikella tapaa hyvä ja monipuolinen, Valli sanoo ilahtuneena.

Kirjasto on laittanut myös tilojaan uusiksi, jotta suunnitellut esitykset on voitu toteuttaa. Metso STUDIO on rakennettu kirjaston pohjakerrokseen, johon on hankittu suorien lähetysten ja videoiden tekoon tarvittavaa kalustoa ja välineistöä.

– Ajatus lähti toiveesta saada tarjota asiakkaillemme sisältöä myös poikkeusolosuhteissa. Halusimme luoda selkeän brändin koko kirjaston etätapahtumille, ohjelmille ja muille tallenteille. Metso STUDIO on myös vahvasti kiinni tässä ajassa: tila antaa mahdollisuuden luoda sisältöjä erittäin helposti.

Tätä on luvassa

8. huhtikuuta kello 17 vieraana Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki

12. huhtikuuta kello 21 Metso LIVE – Arppa

14. huhtikuuta kello 12 Vieraana Anja Portin

16. huhtikuuta kello 21 Metso LIVE – Ursus Factory

21. huhtikuuta kello 18 Vieraina Marko Tikka ja Seija-Leena Nevala – Tanssiminen kielletty!

29. huhtikuuta kello 21 Metso LIVE – Jukka Nousiainen ja kumppanit

20. toukokuuta kello 17 Kirjasto kuplii: Vieraina Jenna Oldén ja Tommi Musturi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut