Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoliiton tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti pääsiäisliikenteessä – "Renkaanvaihdon kanssa ei kannata hötkyillä"

Autoliiton Operaatio Pajunkissa järjestetään taas yhden välivuoden jälkeen kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin.

Toistasataa vapaaehtoista tiepalvelumiestä ovat operaation aikana tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Pääsiäisliikenne jäänee tänä vuonna aiempia vuosia rauhallisemmaksi koronapandemian ja rajoitusten vuoksi. Matka voi kuitenkin katketa vaikkapa kauppareissulla.

– Haluamme omalta osaltamme tehdä avunsaannin mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi niille, jotka apua tarvitsevat, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen sanoo tiedotteessa.

Teiden pinnassa on talven jäljiltä paljon routakuoppia, jotka voivat aiheuttaa rengas- ja vannevaurioita. Rengaspaineet on syytä tarkastaa ja säätää kuormituksen mukaisiksi ennen tienpäälle lähtöä.

Välttämällä osumia routakuoppiin, välttyy vaurioilta varmimmin.

– Tienpintaa kannattaakin tarkkailla huolellisesti, mutta tietenkin niin, ettei muun liikenteen havainnoiminen siitä kärsi. Näin voidaan välttää äkilliset viimehetken väistöliikkeet, Vesalainen muistuttaa.

Kun moni viettää pääsiäistä kotona, on otollinen aika varmistaa, millaisessa kunnossa syksyllä varastoon jääneet kesärenkaat ovat. Niiden mahdollinen huono kunto ei tule sitten yllätyksenä renkaanvaihdon yhteydessä.

Osa autoilijoista vaihtaa kesärenkaita auton alle pyhien aikana ainakin eteläisessä Suomessa.

– Renkaanvaihdon kanssa ei kuitenkaan kannata hötkyillä. Tieliikennelaki sallii nastarenkaillakin ajon myös maaliskuun jälkeen, jos sää- ja keliolosuhteet sitä edellyttävät – ja usein edellyttävät, Vesalainen toteaa.

Operaatio Pajunkissa palvelee numerossa 0200 8080, hinta on 1,93 euroa minuutilta sekä paikallisverkkomaksu.

Apua voi tilata myös Autoliiton applikaatiolla, jonka voi ladata veloituksetta Googlen Play-kaupasta tai Applen AppStoresta.

Jos Autoliiton vapaaehtoista tiepalvelumiestä ei ole saatavilla tai keikan luonne sitä muuten edellyttää, välitetään Autoliiton hinauskumppani auttamaan autoilijaa.

Mahdolliset liikkumisrajoitukset saattavat vaikuttaa vapaaehtoisten tiepalvelumiesten toimintaan. Autoliitto lupaa kuitenkin huolehtia, että apua on aina saatavilla.