Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuosi 2021 | Pave Maijanen lähti maailmasta – Viinikan kirkkoväki ei unohda: "Pastorin pyynnöstä I`m Gonna Roll"

Elettiin loppuvuotta 2013, kun Tampereen Eteläisessä seurakunnassa pohdittiin tosissaan, kuka tulisi esiintymään seuraavan vuoden Yhteisvastuukeräykseen.

Vastaus löytyi hyväntekeväisyyskeikalta Tampereelta.

– Pave Maijanen oli siellä esiintymässä. Kävin kysymässä, voisiko hän ajatella tulevansa meille keikalle, muistelee kappalainen Ismo Kunnas.

Maaliskuun kuudentena vuonna 2014 Pave asteli esiintymään Viinikan kirkkoon. Yksin, akustisen kitaran kanssa.

– Siellä leivottiin pullaa hyvissä ajoin ennen esitystä. Seurakuntamme työntekijä muistaa edelleen hyvin, kun otti pullia uunista: Pave käveli samaan aikaan sisään ja kysäisi, mitäs täällä tapahtuu, Kunnas kertoo.

Muusikko vaikutti erityisen ilahtuneelta siitä, että yleisö oli kidesokerin eikä alkoholin vaikutuksen alaisena. Paikalle oli tullut maaliskuisena torstai-iltana ainakin 120 katsojaa.

Keikka kesti tunnin ja vartin, ja viimeisenä kappaleena kuultiin Maijasen synnyinseuduille Itä-Suomeen paikallistuva Vanhoja poikia viiksekkäitä.

Ismo Kunnas kävi esittämässä vielä yhden biisitoiveen. Se oli vuonna 1975 levytetty Rock`n`Roll Bandin I`m Gonna Roll.

– Kävin kysymässä, että olisiko mitään jakoa saada kuulla se kappale? Alkuperäinen biisihän on tietysti hyvin erilainen. Pave ilmoitti, että ilman muuta ja spiikkasi että nyt pastorin pyynnöstä I`m Gonna Roll, Kunnas muistelee.

Viimeinen yllätys tuli vielä esityksen jälkeen.

– Lähetin hänelle viestiä, että laittaa laskun tulemaan. Muistan edelleen, miten Pave vastasi: antaas nyt olla.

Uutinen on julkaistu Tamperelaisessa 19. tammikuuta.