Keskusvirasto siirretään kerroksittain, saunaratikka aloittaa, pelastuslaitokselle liekinheitin – Näin tamperelaisia höpläytettiin aprillipäivänä

Sosiaalinen media täyttyi tänään aprillipäivänä erilaisista lukijoiden höpläytysyrityksistä.

Tamperelainen kokosi yhteen hassuimpia eteen tulleita piloja.

Tampereen kaupunki kertoi Facebookissa, että Keskusvirastotalon siirto aloitettiin aamulla.

– Tampereen keskusvirastotalon perusparannuksen kustannukset ovat hankesuunnitteluvaiheessa nousseet niin merkittävästi, että perusparannuksen sijaan päädyttiin virastotalon siirtämiseen, se perusteli syytä.

Kaupungin mukaan se ei näe järkevänä käyttää koko vuoden 2020 tilinpäätöksen 65,8 miljoonan euron ylijäämää talon korjaamiseen. Rakennushistoriallisesti suojeltu rakennus siirretään Aleksis Kiven kadulta kerroksittain uuteen sijoituspaikkaansa Nokian kaupungin puolelle Nokianvaltatien ja Sarpatintien risteykseen.

Siirto-operaatiossa käytetään kuulemma apuna Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen suurinta nostokurkea.

– Virastotalon tilalle kaavoitetaan uusia virkistysmahdollisuuksia asukkaille, Tampereen kaupunki viestitti.

Tampereen saunaratikka aloittaa liikennöinnin juhannuksena, ilmoitti Tampereen Raitiotie Oy. Tarkoituksena on aloittaa saunaratikan liikennöinti tulevana juhannuksena.

– Aloitamme keskustelut esimerkiksi tunnettujen paikallisten panimo- ja tekstiiliyhtiöiden kanssa, jotta heidän tuotteiden kanssa - esimerkiksi kylpytakissa, pyyhkeessä tai tölkkivirvoke kädessä - pääsisi saunaratikkaan ilmaiseksi tai ainakin selvästi alennetulla lippuhinnalla, taustoitti Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly facebook-julkaisussa.

– Tämä on mielenkiintoinen kokeilu, jossa voimme yhdistää ratikkareitin varrella olevat Kalevan ja Pyynikin uimahallit ja saunaelämyksen käteväksi paketiksi. Uima-asussa ja kylpytakissa voi yhdessä sujauksessa siirtyä maauimalaan tai Pyynikille, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö hahmottelee.

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi aprillipilassaan saavansa liekinheittimen metsäpalojen sammuttamiseen.

Vastavalkealla poltetaan hallitusti rajattu alue, johon metsäpalorintama pysähtyy, koska palava materiaali on jo poltettu. Pelastusyksikön liekinheittimen kantama on 30 metriä ja kertasuihkutus kestää noin 5 sekuntia.

– Uusi pelastusyksikkö on myös ympäristöystävällinen teko, sillä pelastuslaitos on tehnyt yhteistyösopimuksen Tampereen Infran kanssa ja liekinheitinyksikköä voidaan käyttää talvisin myös lumensulatukseen. Lumia ei tarvitse erikseen kuljettaa lumenvastaanottopaikoille vaan ne voidaan kerätä pieniin kasoihin ja sulattaa paikoilleen, pelastuslaitos iloitsi Facebookissa.

Petsamon omakotiyhdistys julkisti Facebookissa, että Petsamon kierrätyspisteen toistuvista roskaamisongelmista johtuen Petsamon omakotiyhdistyksen hallitus on asentanut keskiviikkona illalla kierrätyspisteen läheisyyteen Tapio-kyttäyspaalin, josta tullaan tarkkailemaan ihmisten käyttäytymistä ja tarvittaessa raportoimaan edelleen Tampereen kaupungin kierrätyspisteiden valvontavirastolle.

Pirkanmaan liitto ilmoitti riehakkaasti, että pääradan Helsinki-Tampere -välille on vihdoinkin tullut EU:n FEC-rahoitusta.

– Osana kokonaisuutta rahoitetaan myös Tampereen henkilöratapihan merkittävä kehittämishanke. EU:n komission päätöksenteon valmistelijat kehuivat Suomen viimevaiheiden aktiivisuutta haussa ja strategista näkemystä pääratakokonaisuuden kytkemisessä eurooppalaiseen raideliikenneverkkoon. EU:n tukisumman määrä tulee tarkentumaan lähipäivinä, mutta sen uskotaan olevan 300-500 miljoonan euron luokkaa, liitto totesi Facebookissa.

EU:n FEC-liikennerahoituspääosaston pääjohtaja R.A. Idé kertoi päätöksestä tänään 1. päivä huhtikuuta Pirkanmaan ja Hämeen maakuntien edustajille Teams-kokouksessa.

Kauppi Sports Center kertoi kehittäneensä Well Gym -linjan. Well Gym -ratikka sekä Well Gym treenibussi tulevat olemaan osana Nyssen tuoteperhettä, Kauppi Sports Center totesi.

Kauppi Sports Center -tiimin idea liikkuvasta kuntosalista lähti jo vuosi sitten ensimmäisten sulkujen vuoksi.

– Halusimme kehittää uuden tavan treenata ja mahdollistaa kaikille harjoittelumahdollisuudet paikasta riippumatta. Nyt voit treenata esimerkiksi matkalla töihin, kertoi toimitusjohtaja Sami Joru.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut