Nokian kaupunki asentaa liito-oraville pönttöjä puistometsiin – tavoitteena parantaa lajin elinolosuhteita

Ympäristönsuojelusuunnittelija Antti Mäkelä asentamassa liito-oravan pönttöä. Nokian kaupunki

Riina Haapala

Nokian kaupunki on asentanut liito-oravan pönttöjä kaupungin omistamiin puistometsiin. Pönttöjen tarkoituksena on parantaa liito-oravan elinolosuhteita.

Liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalueet ovat tiukasti luonnonsuojelulain suojaamia, mutta kaikkiaan lajin elinpiirit pienenevät kaupunkirakenteen tiivistyessä. Liito-oravan elinalueita pyritään parantamaan ja luomaan uusia alueita sellaisilla kohteilla, joissa niistä ei aiheudu ristiriitaa muun maankäytön kanssa.

– Nokialla liito-oravan pönttökohteet on sovittu yhteistyössä kaupungin maankäytön kanssa. Tavoitteena on lajin suotuinen suojelutaso Nokian kaupungin alueella, kertoo ympäristönsuojelusuunnittelija Antti Mäkelä tiedotteessa.

Yhteensä pönttöjä on asennettu Nokialla noin 20 kappaletta. Kaupungin asentamat pöntöt on varustettu kaupungin vaakunalla ja niiden sijaintitiedot on kerätty talteen.

Mäkelä muistuttaa, että omaehtoisesti pönttöjä ei tule lähteä asentamaan, vaan toimenpide vaatii aina maanomistajan luvan. Mäkelän mukaan asennettujen pönttöjen osalta tehdään seurantaa ja kerätään kokemuksia. Tulevaisuudessa katsotaan, asennetaanko pönttöjä vielä lisää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut