Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere uudistaa verkkosivujaan – ja kutsuu nyt kaupunkilaisia mukaan kehittämään niitä

Tampereen kaupunki uudistaa verkkosivustojaan. Kehittämiseen toivotaan mukaan kaupungin asukkaita sekä muita kaupungin palveluja käyttäviä.

Mukaan pääsee ilmoittautumalla sähköiseen verkkosivuraatiin. Verkkosivuraadissa on mahdollista ideoida sekä kommentoida ja testata sivustosuunnitelmia ja siten vaikuttaa lopputuloksiin. 

Tampereen kaupunki kehittää kevääseen 2022 mennessä Tampere.fi-sivustostaan entistä asiakaslähtöisemmän. Pääsivustosta erillisille verkkopalveluille luodaan uusi julkaisuympäristö ja siten yhtenäistetään verkkopalvelukokonaisuutta. Viime vuonna alkanut uudistus on edennyt toteutusvaiheeseen ja uusia verkkosivuja suunnitellaan parhaillaan palvelutoimittajakumppanien kanssa. 

Myös sivustojen käyttäjät toivotaan mukaan uudistustyöhön. Kaupunki perustaa asukkaistaan ja muista verkkosivujen käyttäjistä koostuvan sähköisen verkkosivuraadin saadakseen mielipiteitä ja kokemuksia tulevien verkkosivustojen sisällöistä ja toiminnoista. Verkkosivuraadin tekemät huomiot, käyttökokemukset ja näkemykset kootaan erilaisilla helpoilla tehtävillä, kyselyillä sekä käyttäjätestauksilla. 

Verkkosivuraati pääsee kommentoimaan sekä pääsivusto Tampere.fi:n suunnitelmia että uudistusprojektiin kuuluvien erillissivustojen, esimerkiksi Tampere Filharmonian ja Muumimuseon sivujen, suunnitelmia. 

Käyttäjien tarpeita on uudistusprojektin alusta alkaen kartoitettu erilaisin kyselyin, työpajoin ja haastatteluin. Nyt sivustojen toteutusvaiheessa palautteen saaminen tulevilta käyttäjiltä on kaupungin mukaan edelleen tärkeää, jotta sivuista saadaan mahdollisimman palvelevat eri käyttäjille. 

Verkkosivuraatiin voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa Tampereen kaupungin asukas tai kaupungin palveluja käyttävä henkilö. Verkkosivuraadin tehtävät ja kyselyt toteutetaan helppokäyttöisillä sähköisillä työkaluilla ja niiden tekemiseen on tarjolla ohjeita. 

Tehtäviä tai kyselyjä lähetetään raatilaisille pari kertaa kuukaudessa, minkä lisäksi raatilaisia kutsutaan mukaan erilaisiin testauksiin ja työpajoihin. 

– Raadin toiminta käynnistyy huhtikuussa 2021 ja jatkuu noin vuoden ajan. Toivomme raatilaisilta intoa ja sitoutumista toimintaan koko ajaksi, mutta raadista on toki myös mahdollista jättäytyä pois milloin vain. Mukana voi olla, vaikka yksi tehtävä siellä täällä jäisikin tekemättä, kertoo verkkosivuraadin toiminnasta vastaava palvelumuotoilija  Elina Tervi tiedotteessa. 

Verkkosivuraatiin voi tulla mukaan vaikka ei olisi koskaan käyttänyt kaupungin verkkosivuja. Mitään aiempaa kokemusta tai erityistaitoja ei tarvita. Raatiin kannustetaan mukaan monipuolisesti erilaisia käyttäjiä nuorista ikääntyneisiin. Osallistumiseen tarvitsee ainoastaan nettiyhteyden ja laitteen, jolla pääsee verkkoon, sekä sähköpostiosoitteen yhteydenpitoa varten. Raadissa toimitaan suomeksi. 

Verkkosivuraatiin otetaan noin 250 henkilöä. Jos hakijoita on enemmän, hakijat valitaan niin, että eri  käyttäjäryhmistä on tasapainoisesti edustajia, sekä arpomalla. Verkkosivuraadin toimintaan osallistuvien kesken arvotaan aika ajoin pieniä lahjakortteja sekä Tampere-aiheisia palkintoja.

Erityisryhmiä tavoitellaan mukaan sivuston kehittämiseen myös muilla keinoin, muun muassa vammais- ja vanhusneuvostojen kautta.