Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan Keskusta: Sydänsairaalan ja Coxan toiminnan jatko on turvattava – "Julkisen tuotannon pirkanmaalaiset helmet tulee tunnistaa"

Pirkanmaan Keskusta vaatii, että Sydänsairaalan ja Coxan toiminnan jatko on turvattava. Yhdistys on lähettänyt asiasta kannanoton.

– On selvää, että lakimuutokset eivät esitetyssä muodossaan ole lakkauttamassa sydänsairauksien hoitoa tai tekonivelleikkauksia Taysista. Yhtiöt ovat kuitenkin kyenneet rakentamaan organisaationsa ja toimintansa onnistuneesti eikä yhtiömuodosta ole aiheutunut ongelmia. Toimivia organisaatioita ja yksiköitä ei pidä alkaa riskiä synnyttäen korjaamaan hallinnollisten pyrkimysten perusteella, kannanotossa perustellaan.

Eduskuntakäsittelyssä oleva sote-uudistuksen lakipaketti on synnyttänyt huolta Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin konserniyhtiöiden kohtalosta uudistuksen jälkeen.

– Julkisesti omistetut konserniyhtiöt ovat kyenneet tuottamaan jo pitkään tasoltaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti huippua olevaa hoitoa erittäin kilpailukyisesti. Hintojen nousulta on pystytty välttymään ja hoitoon pääsy on ollut sujuvaa. Asiakastyytyväisyys on erittäin korkea ja hoitoon halutaan myös muualta Suomesta, kannanotossa huomautetaan.

– Yhtiöihin ei liity yksityiseen markkinatuotantoon verrattavaa todellista riskiä tuotannon keskeytymisestä konkurssin tai liiketoiminnallisten syiden vuoksi. Ne ovat selkeästi nykyiselläänkin julkista palvelutuotantoa, jonka rooli osana yliopistollisen sairaalan kokonaisuutta on selkeä. Niiden rinnastaminen laissa poliittisten ja ideologisten tai pääkaupunkiseudun edunvalvonnallisen syiden vuoksi yksityisiin toimijoihin ei vastaa todellisuutta, perusteluissa jatketaan.

Pirkanmaan Keskusta haluaa lähettää "vahvan viestin kaikille Keskustan edustajille" asian eduskuntakäsittelyyn.

– Julkisen tuotannon pirkanmaalaiset helmet tulee tunnistaa laissa ja mahdollistaa nykyisen muotoisten, puhtaasti julkisten yhtiöiden tuotantomalli jatkossakin, kannanotossa vaaditaan.