Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara vietti todellisen kärsimysviikon – sitten apuun riensivät fanit: ”Perjantai-ilta jää mieleeni ikuisesti”

Jääkiekko: Seuran fanit tukivat seuraa kohujen keskellä ja ostivat tyhjentyneet mainospaikat. Pääsiäisviikon loppuun mennessä tukea on tullut arviolta 20 000 euron edestä.

Maanantaina 21. maaliskuuta alkanut viikko oli Tampereen Tapparan historiassa sellainen, että vastaavaa seura ei ole kokenut tuskin koskaan.

Kerrataanpa: samaan viikkoon mahtui kolme tappiota kolmessa liigaottelussa, kohu urheilujohtaja Jukka Rautakorven ratkaisusta harjoituttaa koronaan sairastuneita junioreja Hakametsän kolmoshallissa sekä pelillisen vireensä kadottaneen maalivahti Dominik Hrachovinan oudot koronaulostulot.

Kun Suomen Terveystalo ilmoitti lopettavansa yhteistyön seuran kanssa perjantaina, fanit puuttuivat peliin.

– Meille tuli kysely iltayhdeksältä, että onko mahdollista että fanit ostavat Terveystalolta vapautuneen laitamainoksen. Johtoryhmä selvitti, että on mahdollista ja kello 22.30 meillä alkoi kampanja, jossa laitamainokseen myytiin yhteensä 500 kahdenkymmenen euron osuutta, kertoo Tapparan kehityspäällikkö Aki Hautamäki.

Laitamainoksen tekstikin oli nopeasti selvillä: ketään ei jätetä yksin.

Rahoitusosuudet olivat tehneet kauppansa lauantaiaamuna seitsemältä. Into tukea seuraa oli sitä mittakaavaa, että seura päätti tarjota vielä toisenkin laitamainospaikan fanien ostettavaksi. Sen tuotot menevät Ville Niemisen säätiölle.

– Tiistaiaamuna siihen on kerätty noin 5 000 euroa. Näyttää hyvinkin siltä, että kymppitonni tulee täyteen viikon aikana, Hautamäki kuvailee.

Mainitut kaksi laitamainospaikkaa olivat aiemmin Terveystalon käytössä. Kolmanteen laitamainokseen Tapparalla ei riitä tila.

Laitamainokset ovat Hakametsässä kuluvan kauden loppuun saakka.

– Kerätty rahamäärä on hyvin merkittävä. Se vetää nöyräksi. Olen urheiluromantikko, ja perjantai-ilta jää ikuisesti mieleeni.

Hautamäki on jopa liikuttunut Tappara-fanien reaktiosta seuran vaikeaan tilanteeseen. Tilanteen kuvailu saa kehityspäällikön siteeraamaan Juhani Tammiselta tuttua lausetta.

– Ulkoinen paine, sisäinen kiinteys. Parhaimmillaanhan käy niin, että kun ulkoa tulee haasteita ja paineita, se vahvistaa yhteishenkeä ja lähentää koko porukkaa, hän miettii.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Se on Hautamäen mukaan selvä, että jotain tapahtuu ja siinäkin mukana ovat seuran fanit. Heidän vaivannäköään halutaan nyt huomioida.

– Kun lähiviikkojen aikana suunnitelmamme selkeytyvät, niin fanit kuulevat sen ensimmäisenä. Se tuntuu tässä tilanteessa oikealta, Hautamäki sanoo.