Yksityisjuhlista 14 tartuntaa, muuntovirusten osuus kasvaa, karanteenialakouluissa ei yhtään jatkotartuntaa... – Katso luvut koronan leviämisestä täältä

Koronamaski-kuvituskuvia tammikuulta 2021. Pekka Ruissalo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 294 uutta koronatartuntaa.

Niistä pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia eli 234 tartuntaa.

Yhteensä 118 tartuntaa tuli perheen sisältä. Viime viikolla 39 tartuntaa tuli sukulaisen tai ystävän tapaamisesta.

Työpaikoilta tuli 30 tapausta 16:sta eri työpaikasta. Yksityisistä juhlista saatiin 14 tartuntaa. Päiväkodeista tuli kahdeksan tapausta. Kouluista ja harrastuksista ei tullut tartuntoja.

Liikennevälineistä tuli kaksi tartuntaa ja kotimaan matkailusta kolme tapausta. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Muista tunnetuista lähteistä saatiin 15 tartuntaa.

Alakouluissa oli viime viikolla paljon altistumisen takia lapsia karanteenissa mutta yksikään lapsi tai aikuinen ei ole saanut niistä koronatartuntaa. Lasten ja nuorten tartunnat ovat olleet pääosin peräisin omilta vanhemmilta ja kavereilta vapaa-ajalla. Tartuntoja oli viime viikolla eniten nuorilla aikuisilla eli 20-29 -vuotiailla.

Muuntovirusten osuus Pirkanmaalla on kasvanut. Koko epidemian aikana Etelä-Afrikan muuntovirusta on todettu 13 ja Iso-Britannian muuntovirusta 91. Pirkanmaalla on todettu yksi Brasilian muuntovirustapaus.

Viikoilta 11–12 analysoitiin kaikki 152 positiivista näytettä yhdestä näytteenottopisteestä. 65 prosenttia niistä oli muuntovirusta, joten 59 prosenttia Pirkanmaan tartunnoista on tämän tutkimuksen perusteella Iso-Britannian varianttia.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut